Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους εργαζόμενους στο λογιστήριο του ομίλου ΣΥΝΚΑ

Από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στους εργαζόμενους
Από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στους εργαζόμενους
Στο λογιστήριο του ομίλου ΣΥΝΚΑ τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχθηκε το Σωματείο των εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη επίσης από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ, τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, και τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος και μέλος του Γραφείου Περιοχής, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης.

Μιλώντας στη συνέχεια στους εργαζόμενους, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι χρειάζεται ενιαία να αντιμετωπίζουν το σύνολο των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, από την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, που για την πλειοψηφία των εργαζομένων σημαίνει μισθούς πείνας και εργασιακή ζούγκλα, μέχρι τη φοροληστεία, το τσεκούρι σε Υγεία και Πρόνοια, τα άλλα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Τόνισε ακόμη πως είναι άλλο πράγμα η πάλη για το καλύτερο, έστω και για μικρές ανάσες ανακούφισης στο λαό, πάλη στην οποία το ΚΚΕ δίνει τον καλύτερό του εαυτό με κάθε μέσο και στη Βουλή, και διαφορετικό πράγμα η επανάπαυση που καλλιεργεί η κυβέρνηση και οι υποσχέσεις για ανάπτυξη, που δεν θα είναι δίκαιη και επιπλέον είναι επισφαλής, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, που θα επιδράσουν και θα επηρεάσουν και την ελληνική οικονομία, βυθίζοντάς τη σε μικρό χρονικό διάστημα σε νέα κρίση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμη πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο ουσιαστική ανάσα για τους εργαζόμενους σημαίνει να ξηλωθούν οι πάνω από 1.000 αντιλαϊκοί νόμοι των τριών μνημονίων, πράγμα για το οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει καμία υπόσχεση από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά αντίθετα υπάρχουν οι δεσμεύσεις για τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, η εποπτεία ανά τρίμηνο κ.ο.κ.

Αναφέρθηκε ακόμα στις κυβερνητικές εξαγγελίες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει από τους συνταξιούχους να πουν κι «ευχαριστώ» γιατί παραμένουν οι 21 έως τώρα μειώσεις στις συντάξεις και απ' τους εργαζόμενους για την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό, που παλιότερα χαρακτήριζε «νόμο - δολοφόνο» και που σηματοδοτεί διαμόρφωση του κατώτατου μισθού χωρίς διεκδίκηση αλλά με υπουργική απόφαση, ενώ λέει ότι επεκτείνει τις κλαδικές συμβάσεις, την ίδια ώρα που στους κλάδους αυτούς υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές ελαστικές εργασιακές σχέσεις και απ' έξω μένουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι, οι ενοικιαζόμενοι από διάφορα δουλεμπορικά γραφεία κ.ο.κ.

Σε άλλο σημείο, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και στους μεγάλους κινδύνους που δημιουργεί για τον ελληνικό λαό η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει καταντήσει την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Ενώ στάθηκε και στην ιστορική πείρα, που δείχνει ότι μεγάλες οικονομικές κρίσεις που δεν μπορούν να επιλυθούν στον καπιταλισμό, προσπαθούν να τις λύσουν με πολέμους.

«Γι' αυτό κι εμείς λέμε και προσπαθούμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να πάμε σε άλλο σύστημα, σε άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής και των υπηρεσιών, όπου το κριτήριο να είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος. Να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να ενισχύσουν παντού το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψουν και για το σήμερα, για να υπάρξει βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, των μισθών, να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, και κυρίως να ανοίξει ο δρόμος για το ιδανικό που πρέπει και μπορεί να γίνει πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ