Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία ζήτησε χτες ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο πρώην επικεφαλής του VMRO - DPMNE μετέβη στη χώρα λίγες μέρες αφότου δεν παρουσιάστηκε σε φυλακή των Σκοπίων προκειμένου να εκτίσει διετή ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε για υπόθεση διαφθοράς. Σε σχετικό μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook, επικαλέστηκε «αναρίθμητες απειλές» για τη ζωή του, ισχυριζόμενος πως θα παραμείνει «πάντα πιστός στην υπόθεση της Μακεδονίας» και πως «ποτέ δεν θα την εγκαταλείψω».

ΣΑΝΑΑ.-- Πολλές δεκάδες νεκροί, ένοπλοι κι από τις δυο αντίπαλες πλευρές και άμαχοι, καταγράφονται στις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν και το τελευταίο 48ωρο στο στρατηγικό λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης. Εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, που πρωταγωνιστεί στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά των Σιιτών αντικαθεστωτικών Χούτι στην Υεμένη, απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο εκεχειρίας, τονίζοντας ότι «η επιχείρηση συνεχίζεται».

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε χτες ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μοιράστηκαν ηχητικά ντοκουμέντα από τη δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη με άλλες χώρες, όπως ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Καναδά. Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για όσα καταγράφηκαν στο ηχητικό υλικό, λέγοντας ότι Σαουδάραβας αξιωματούχος που το άκουσε σοκαρίστηκε και ότι ο εκτελεστής πιθανότατα έκανε τις αποτρόπαιες πράξεις του υπό την επήρεια ηρωίνης.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Αστυνομικοί σκότωσαν χτες 26χρονο Αφροαμερικανό φρουρό ασφαλείας στο Σικάγο, ο οποίος προσπαθούσε να κρατήσει υπό έλεγχο έναν ύποπτο για περιστατικό με πυροβολισμούς σε μπαρ, στο οποίο τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στους Δημοκρατικούς πήγε ακόμη μία έδρα στη Γερουσία, έπειτα από την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές στην Αριζόνα. Νικήτρια ανακηρύχθηκε η Κίρστεν Σίνεμα, που με 49,7% νίκησε την Μάρθα ΜακΣάλι από τους Ρεπουμπλικάνους, η οποία πήρε 48%.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν τον πρώτο κίνδυνο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ανατολική Ασία, στην Ευρώπη, στην περιοχή του Ειρηνικού αλλά και στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την καταγραφή επιχειρηματικού ρίσκου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύνεκρη έκρηξη στο Αντεν με στόχο τη νέα κυβέρνηση (2020-12-31 00:00:00.0)
Η Γερμανία παρατείνει την απαγόρευση στις εξαγωγές όπλων (2019-09-18 00:00:00.0)
Οι βομβαρδισμοί προκαλούν αντιδράσεις (2016-02-02 00:00:00.0)
Επιθέσεις - αντίποινα από τους Χούτι στη Σαουδική Αραβία (2015-05-06 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η «Αλ Κάιντα» από τις επιδρομές (2015-04-17 00:00:00.0)
Δραματική αύξηση των νεκρών αμάχων από τις βόμβες των επιδρομέων (2015-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ