Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο «Ζούρα»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα» οργανώνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, την Παρασκευή 14/12, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Το Συνδικάτο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, βοηθώντας τους συναδέλφους τους «να σταθούν όρθιοι στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία, που «έχει απογειώσει την απληρωσιά στους 6 μήνες, με την τελευταία καταβολή μισθοδοσίας να έχει γίνει πριν 70 περίπου μέρες», «θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα», «επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους» και έχει στοχοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού Σωματείου.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Οπως καταγγέλλει, ο ΟΑΕΔ δεν χορηγεί το επίδομα επίσχεσης στους εργαζόμενους που έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες, ενώ το υπουργείο Εργασίας αποδέχτηκε «την πρόσφατη αναβολή της τριμερούς που ζήτησε η εργοδοσία, λέγοντας στους εργαζόμενους να περιμένουν!».

Το Συνδικάτο στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για: Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καταχώρηση όλων των ενσήμων σε όλους τους εργαζόμενους. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και του έκτακτου επιδόματος που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις. Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουν φορολογηθεί αλλά δεν τα έχουν λάβει. Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Απαλλαγή στους απλήρωτους από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Επαναφορά των μισθών στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις.

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» και στο σωματείο τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και πολλές ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον ίδιο και από άλλους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ