Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Με συλλαλητήρια την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ετοιμάζονται να «καταψηφίσουν» στο δρόμο τις νέες περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα κονδύλια για Κοινωνική Ασφάλιση, συντάξεις, Υγεία - Πρόνοια, την εντεινόμενη φοροληστεία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και τα «αντίμετρα» - νέα «δωράκια» που μοιράζει η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην Αττική, η συγκέντρωση των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις: Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο Αγρίνιο, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών. Στη Λαμία, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου.

«Η απεργία στις 28 Νοέμβρη, με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε μαχητική και αναγκαία απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία - εργατοπατέρες», αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για τις νέες κινητοποιήσεις.

«Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, ειδικά στους χώρους όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, οι νέοι εργαζόμενοι, που είναι στην πλειοψηφία τους ασυνδικάλιστοι. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσουν η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται (...) Να δυναμώσουν ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», υπογραμμίζει.

Κάλεσμα στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να δώσουν μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επιχειρήσεων (ΟΕΦΣΕΕ).

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να εκφράσουν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα την αντίθεσή τους στον νέο προϋπολογισμό φτώχειας και στην Εκπαίδευση, ο οποίος μεταξύ άλλων παγιώνει την υποχρηματοδότηση των σχολών, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τους χιλιάδες μετεγγραφέντες που πετιούνται έξω από τις σχολές, για τους πάνω από 1.000 φοιτητές που πετιούνται έξω από τις εστίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ