Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κάλεσμα μπροστά στην τελική ευθεία των εκλογών στον ΠΑΣΕΝΤ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις ναυτιλιακές εταιρείες και τα τουριστικά γραφεία να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), οι οποίες ολοκληρώνονται στις 20/12, απευθύνει η ΔΑΣ.

Στην τελική ευθεία των αρχαιρεσιών, η ΔΑΣ καλεί «τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αθήνα και τον Πειραιά να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα για αλλαγή των συσχετισμών στον ΠΑΣΕΝΤ», για ένα σωματείο στο πλευρό των εργαζομένων.

«Δίνουμε απάντηση στην παράταξη "ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ" που μας θυμήθηκε πάλι προεκλογικά», σημειώνει η ΔΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που σήμερα μας καλούν να "ψηφίσουμε μαζικά γιατί η δύναμη του σωματείου εξαρτάται από τον αριθμό των ψηφισάντων", είναι οι ίδιοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν απόντες από τα δικά μας προβλήματα. Είναι αυτοί που πανηγυρίζουν για την υπογραφή των κλαδικών Συμβάσεων αλλά κλείνουν τα αυτιά τους στις φωνές εκατοντάδων εργαζομένων για τη μη εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς».

Η ΔΑΣ επισημαίνει την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι καλούνται να ψηφίσουν την παράταξη «ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ».

«Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδεικνύουν ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με την εργοδοσία. Καθημερινά συνεχίζονται τα τηλέφωνα και οι πιέσεις από τους διευθυντές μεγάλων εταιρειών σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη για υπερψήφιση της παράταξης του Θ. Βασιλόπουλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, "συνοδεύουν" τους εργαζομένους μέχρι το παραβάν για να μην τους επιτρέψουν καν να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΔΑΣ, ενώ μεγαλοστέλεχη των εταιρειών συμμετέχουν κανονικά στην ψηφοφορία, αλλοιώνοντας και νοθεύοντας το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

«Σήμερα έχουμε ανάγκη ένα σωματείο που θα παλεύει για τα δικά μας συμφέροντα», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν «τα φαινόμενα σήψης και δυσωδίας που χαρακτηρίζουν τις πρακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ στον ΠΑΣΕΝΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ