Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«NOVARTIS»
Απολύσεις μέσα από πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων»

Τις απολύσεις εργαζομένων από την εταιρεία «Novartis», «που βαφτίζονται οικειοθελείς αποχωρήσεις και γίνονται στο πλαίσιο εσωτερικών αναδιαρθρώσεων της εταιρείας», καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, Πειραιά και Νήσων.

Οπως υπενθυμίζει, οι απολύσεις που σήμερα γίνονται από μια εταιρεία «με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα», παίρνουν τη σκυτάλη από ανάλογη επίθεση που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου («Astra», «Sanofi», «Pfizer», «Glaxo», κ.ά.).

Στη συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, την περασμένη Πέμπτη, εκπρόσωποι της διοίκησης της «Novartis» απάντησαν στο αίτημα να σταματήσει η διαδικασία «εθελούσιας εξόδου» και να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, ισχυριζόμενοι ότι «οι αναδιαρθρώσεις ήταν απαραίτητες για τη βιωσιμότητα της εταιρείας».

Η «οικειοθελής αποχώρηση» είναι «ένας εκβιασμός για να συναινέσει ο εργαζόμενος στο πέρασμά του στην ανεργία», καταγγέλλει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν, να έρθουν σε επαφή μαζί του, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους.

«Μοναδική μας δύναμη είναι η ενότητά μας», τονίζει και καταλήγει: «Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντεργατικό κατήφορο, μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ