Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Στάση εργασίας και κινητοποίηση σήμερα

Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», απαιτώντας: Να ανοίξουν όλες οι προνοιακές δομές που έχουν κλείσει. Να προσληφθεί προσωπικό στα κρατικά ιδρύματα Πρόνοιας για την προστασία του παιδιού. Να εξασφαλιστεί πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα ασυνόδευτα παιδιά και όσα βρίσκονται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Οπως αναφέρει η Επιτροπή Ειδικευόμενων Ιατρών Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου: Στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονται, επί του παρόντος, περισσότερα από 75 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Παιδιά ασυνόδευτα, τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρήζουν μόνον προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών. Ωστόσο ελλείψει κατάλληλων δομών φιλοξενίας, παραμένουν επί μακρόν στις κλινικές των νοσοκομείων. Γεγονός που δυσχεραίνει και το έργο των εργαζομένων προς τα υπόλοιπα νοσηλευόμενα παιδιά, συνιστά δε μια ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης για τα ίδια τα παιδιά που διαβιούν χωρίς την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή, σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον.

«Κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να αποτελεί ίδρυμα φιλοξενίας για άτομα που δεν χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας», τονίζει η Επιτροπή.

Ηδη, όπως αναφέρει, το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί σειρά περιστατικών βίας στο χώρο του νοσοκομείου, ενώ παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψή τους, δημιουργώντας επισφαλείς συνθήκες και για τα παιδιά και για τους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, με την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τις απαράδεκτες αποφάσεις ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα εγκλωβίζονται μετανάστες και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ορισμένα από τα οποία είναι σε μικρές ηλικίες και χωρίς ελπίδα να επανασυνδεθούν με οποιονδήποτε δικό τους. Για όλα αυτά τα παιδιά, το μόνο που παρέχει το κράτος είναι ένα ελάχιστο πακέτο κοινωνικής παιδικής προστασίας, με μετρημένες στα δάχτυλα δημόσιες δομές φιλοξενίας, σοβαρά υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες, ενώ ανθεί ο ιδιωτικός τομέας μέσω διαφόρων ΜΚΟ, ΝΠΙΔ, ιδρυμάτων της Εκκλησίας και των «φιλάνθρωπων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ