Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΜΚΟ «Praksis»

Με κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία της «Praksis» στην Αθήνα απάντησαν χτες και προχτές η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη ΜΚΟ και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην απόφαση της ΜΚΟ να προχωρήσει από 1/1/2019 σε ανάκληση της λειτουργίας των δομών της σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους από το Σεπτέμβρη και τους ασυνόδευτους ανήλικους που φιλοξενούνται στις δομές αυτές «στον αέρα».

Στη χτεσινή συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης της ΜΚΟ, οι εργαζόμενοι δεν πήραν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν γύρω από το τι θα γίνει με τη φιλοξενία των ανηλίκων και τις θέσεις εργασίας τους από τις αρχές του νέου έτους. Οσον αφορά τα δεδουλευμένα τριών μηνών (Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη) οι εκπρόσωποι της «Praksis» είπαν πως θα καταβληθούν μαζί με το Δώρο Χριστουγέννων από τις 19 έως τις 22/12.

Σήμερα, Παρασκευή, μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπάλληλων Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης του Συνδέσμου και της Επιτροπής Εργαζομένων στις ΜΚΟ με τον υφυπουργό Εργασίας και τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στις 11 π.μ., στην κεντρική υπηρεσία του ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8). Ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» έξω από το ΣΕΠΕ την ώρα της συνάντησης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χτες πως τη λειτουργία των εννέα δομών φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων της «Praksis» (Γλυφάδα, Κυψέλη Ι, Κυψέλη ΙΙ, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιλιον, Εξάρχεια, Χαλάνδρι και Πεντέλη) θα αναλάβει από 1/1/2019 ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Οσον αφορά τους εργαζόμενους το δελτίο Τύπου αναφέρει πως «θα απορροφηθεί η πλειονότητα των εργαζομένων που θα αποδεσμευτούν από την "Praksis" και διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ