Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΖΟΥΡΑ»
Σήμερα στη Χαλκίδα η συγκέντρωση αλληλεγγύης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα» οργανώνει σήμερα Παρασκευή το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Το Συνδικάτο έχει καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, βοηθώντας τους συναδέλφους τους «να σταθούν όρθιοι στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν».

Στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία όπως και τις ευθύνες της κυβέρνησης: Η απληρωσιά έχει σήμερα φτάσει τους έξι μήνες, με την τελευταία καταβολή μισθοδοσίας να έχει γίνει πριν από 70 περίπου μέρες. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ελάχιστα, ακόμα και ανύπαρκτα, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους. Η τρομοκρατία των εργαζομένων και η στοχοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου συνεχίζονται.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στον «Ζούρα» και καταγγέλλοντας παράλληλα τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα» εκφράζει το ΠΑΜΕ, το οποίο σήμερα θα στείλει στη Χαλκίδα τρόφιμα που συγκέντρωσε.

Οπως επισημαίνει, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του σωματείου τους, «που δίνουν για χρόνια τη μάχη με την εργοδοσία για να μην επιβληθούν μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, αλλά και να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Σε έναν τόσο μακρόχρονο αγώνα δεν τους λύγισαν ούτε οι διώξεις, ούτε η τρομοκρατία γενικότερα που ασκείται από τον όμιλο Ζούρα, με στόχο το σωματείο τους και την ενότητά τους».

«Στον αγώνα τους αυτό έχουν απέναντί τους και την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, που ενώ είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ο ΟΑΕΔ δεν τους χορηγεί το επίδομα επίσχεσης. Το υπουργείο Εργασίας αρνείται να παρέμβει επιβάλλοντας στην επιχείρηση να εξασφαλίσει για όλους τους εργαζόμενους ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ