Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Στις 9 Απρίλη οι βουλευτικές εκλογές

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Πλώρη για πρόωρες γενικές εκλογές στις 9 Απρίλη έβαλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, νιώθοντας «κυκλωμένος» από τις σε βάρος του δικαστικές και αστυνομικές έρευνες για τουλάχιστον τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Η διεξαγωγή εκλογών προέβαλε σαν λύση, δεδομένου ότι ο ακροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του Νετανιάχου διέθετε πλειοψηφία μιας ψήφου στην 120μελή Κνεσέτ, μετά και την παραίτηση, τον περασμένο μήνα, του υπουργού Αμυνας και ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Israel Beitenou Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Το ίδιο διάστημα, αυξάνεται η κινητικότητα στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με τον 59χρονο πρώην επιτελάρχη του ισραηλινού στρατού, στρατηγό Μπένι Καντζ, να ανακοινώνει χτες την ίδρυση του δικού του κόμματος, που το αποκάλεσε «Israel Resilience» (σ.σ. «Ισραηλινή ανθεκτικότητα»), σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει το ενδιαφέρον μέρους της αστικής τάξης για έναν πιθανά δυναμικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. Θέλει να δώσει έμφαση στην «ασφάλεια του Ισραήλ», στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ φέρεται να διατυπώνει δήθεν «μετριοπαθείς» θέσεις έναντι των Παλαιστινίων σε μία περίοδο, κατά την οποία οι ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιοποιήσουν το λεγόμενο «ειρηνευτικό σχέδιο» για τη «συμφωνία του αιώνα»...

Σε αυτό το κλίμα, επιτροπή του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας ενέκρινε ένα ακόμη σχέδιο κατασκευής 2.200 κατοικιών για Εβραίους εποίκους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, προκαλώντας εύλογες παλαιστινιακές αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ