Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ακόμη μια βρώμικη αποστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Βρώμικη αποστολή» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, τονίζοντας ότι είναι απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και πως προηγήθηκαν στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας πιέσεις, εκβιασμοί και εξαγορές βουλευτών, για να περάσει, ενώ έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την αντίδραση του λαού της όπως αυτή εκδηλώθηκε με την αποχή κοντά στο 70% από το δημοψήφισμα.

Πρόκειται, σημείωσε, για «βίους παράλληλους», «διότι και στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι μετακινήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο έχουν χαρακτήρα μετακινούμενης άμμου. Το παρασκήνιο οργιάζει. Εκβιασμοί Νίμιτς. Εντονη κινητικότητα Αμερικανο-Ευρωπαίων και ιδιαίτερα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει και η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ και περιλαμβάνει τους στόχους της, όπως ανάληψη πιο ενεργού ρόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ως αμερικανοΝΑΤΟικού χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή. Πλήρης διευθέτηση του Σκοπιανού ως οχήματος άλλων διευθετήσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, αναχαίτιση της επιρροής των Ρωσίας και Κίνας στην Ελλάδα, διεύρυνση στις μπίζνες του αμερικανικού κεφαλαίου στην Ενέργεια και άλλους κλάδους, εκτοπίζοντας ανταγωνιστές του και, μάλιστα, αξιοποιώντας ΜΚΟ και ΜΜΕ για την εξάλειψη του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα, με το αζημίωτο».

Επισήμανε ότι «στο κείμενο της συμφωνίας παραμένουν τα σπέρματα αλυτρωτισμού περί "Μακεδόνα" πολίτη, "μακεδονικού" λαού και "μακεδονικής" γλώσσας. Αυτές οι διατυπώσεις δεν αποτελούν έναν αθώο συμβιβασμό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Επιλέγονται συνειδητά, με στόχο να συντηρείται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στις δύο χώρες, ο οποίος είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς και να περνούν τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Αυτά θα βγουν ξανά στην επιφάνεια τη στιγμή που θα επιλέξουν τα συμφέροντά τους τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Για τον λόγο για τον οποίο «καίγεται» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί η γειτονική χώρα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ σημείωσε ότι, στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών για αγορές, πρώτες ύλες, δρόμους αγωγών και μεταφορών, στόχος είναι να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ λεία από τα σχέδια αυτά διεκδικεί η ελληνική άρχουσα τάξη, η οποία έχει βάλει τη σφραγίδα της στη συμφωνία.

Οπως τόνισε, για όλα αυτά «η κυβέρνηση έχει βαριές και μεγάλες ευθύνες, αναλαμβάνοντας ρόλο υπηρέτη. Η συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε καρπός των εκμεταλλευτικών και αμερικανο-ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Αυτήν τη δόξα η κυβέρνηση τη θέλει για τον εαυτό της. Ετσι είναι οι βρώμικες αποστολές. Εκτελούνται μέχρι τέλους».

Το ΚΚΕ, επισήμανε, καταψηφίζει τη συμφωνία με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και απηύθυνε κάλεσμα στον λαό «να δυναμώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, επικίνδυνου παράγοντα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας, αλλά και στην ΕΕ. Να δυναμώσει ο λαϊκός αγώνας αντεπίθεσης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά εθνικιστικό μίσος, ανταγωνισμούς, πόλεμο, προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ