Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα Συνέδρια του Κολομβιανού ΚΚ και του ΚΚ Τουρκίας

Από τις 9 έως τις 12 Νοέμβρη θα διεξαχθεί στην Μποκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, το 18ο Συνέδριο του Κολομβιανού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Βασικά θέματα του Συνεδρίου θα είναι: Η εκτίμηση της κατάστασης, μετά τα πρώτα βήματα της επέμβασης των ΗΠΑ στα πλαίσια του «Σχεδίου Κολομβία», η αντιμετώπιση της νέας έξαρσης των δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος του κόμματος, η εκτίμηση της διαδικασίας ειρήνευσης με προοπτική μια «Νέα Κολομβία», τα νέα δεδομένα από την «ολοκλήρωση της Αμερικής» (σχέδιο ΑΛΚΑ), για το επαναστατικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της περιοχής.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες των ΚΚ Κούβας, ΚΚ ΗΠΑ, Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, ΚΚ Αργεντινής και άλλων κομμουνιστικών κομμάτων.

Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ.

Εξάλλου, ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, θα εκπροσωπήσει το Κόμμα στο έκτακτο συνέδριο του «Κόμματος για τη Σοσιαλιστική Εξουσία - Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας» στις 11 Νοέμβρη στην Αγκυρα.

Το Συνέδριο θα ασχοληθεί με την επιτάχυνση της γρήγορης αύξησης του κόμματος που σημειώνεται κυρίως στη νεολαία και την ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων στην εργατική τάξη. Αλλα θέματα είναι η κλιμάκωση των πρωτοβουλιών ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Τουρκίας, η αλληλεγγύη προς τους φυλακισμένους και τον κουρδικό λαό, ενάντια στην ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την αποκατάσταση του Ναζίμ Χικμέτ.

Ταυτόχρονα, το Συνέδριο θα αποτελέσει ακόμα ένα βήμα στην πάλη για την άρση της απαγόρευσης, εδώ και δεκαετίες, του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ