Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκεί που τους χρωστάγανε...

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με την ανοχή της κυβέρνησης πολλοί εκκοκκιστές παρακρατούν παράνομα από την προκαταβολή της επιδότησης στο βαμβάκι την εισφορά 3% υπέρ του ΕΛΓΑ. Το αποτέλεσμα είναι η πενιχρή επιδότηση που δίνεται στους βαμβακοπαραγωγούς, εξαιτίας του νέου καταστροφικού κανονισμού για να βαμβάκι, να γίνεται ακόμα μικρότερη και πολλοί εκκοκκιστές να αποκομίζουν επιπλέον οικονομικά οφέλη.

Το θέμα αυτό έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας. Στην Επίκαιρη Ερώτηση τονίζεται: «Αν και περισσότερο από το μισό της συνολικής παραγωγής βαμβακιού της χώρας έχει πωληθεί από τους βαμβακοπαραγωγούς στους εκκοκκιστές, η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο παρακράτησης της εισφοράς του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα πολλοί εκκοκκιστές να παρακρατούν παράνομα το 3% του ΕΛΓΑ και στις επιδοτήσεις, με κίνδυνο να μην αποδώσουν τα ποσά αυτά στον ΕΛΓΑ και να τα οικειοποιηθούν».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας:

  • Τι ενέργειες θα κάνει για να παρακρατείται η εισφορά του ΕΛΓΑ μόνο στην εμπορική αξία του βαμβακιού;
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να επιστρέψουν οι εκκοκκιστές στους δικαιούχους αγρότες τα ποσά που κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού παρακράτησαν;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ