Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξόργισε η απόφαση του δήμου

Την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του δήμου να παραχωρήσει για την έκθεση φωτογραφίας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών μια αίθουσα στον ιστορικό χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ (σήμερα ονομάζεται Πάρκο Ελευθερίας), όπου μαρτύρησαν αγωνιστές στην περίοδο της δικτατορίας, κατήγγειλαν χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

Πρόκειται για «απόφαση που εξοργίζει», τόνισε ο Μ. Δανδουλάκης - τους συμβούλους της οι οποίοι και ζήτησαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, κι αυτό γιατί «ο Ισμαήλ Τζεμ εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία βασανίζει τους πολίτες της, έχει τα λευκά κελιά και σφαγιάζει τον Κουρδικό λαό τα τελευταία χρόνια». Χαρακτήρισε δε, την απόφαση αυτή ως «ντροπιαστική», πόσο μάλλον, όταν σε μια βδομάδα είναι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομως περισσότερο εξοργιστική ήταν η αντίδραση του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου. «Θα τον υποδεχτούμε εκεί και καλά θα κάνουμε», είπε προκλητικά και πρόβαλε παράλληλα τον ισχυρισμό πως «θα τον υποδεχτούμε εκεί ακριβώς για να εκθέσουμε με αυτή την αφορμή όλα αυτά τα γεγονότα, καθώς επίσης δεν ξεχνάμε και όσα εκκρεμούν - όπως το Κυπριακό» και ότι «οι σχέσεις με άλλες χώρες δεν έχουν καμιά σχέση με πολιτικούς αφορισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ