Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκπρόσωπος των δημίων του τουρκικού λαού

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν για την επίσκεψη του Ισ. Τζεμ στη χώρα μας

«Τη στιγμή που το αίμα των Τούρκων αγωνιστών είναι ακόμα νωπό, που ακόμα δεν κηδεύσαμε τους συντρόφους μας, η ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται τον εκπρόσωπο των δημίων του τουρκικού λαού, τον υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ. Και σα να μη φτάνει αυτό με μια πρωτοφανή ιστορικά πρόκληση, φιλοξενεί στον ιερό χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ που δολοφονήθηκαν οι Ελληνες αγωνιστές την περίοδο της δικτατορίας, ατομική έκθεση φωτογραφίας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών».

Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, Γιλντιρίμ, κατήγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τις έξι δολοφονίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα μετά από μια βάρβαρη επίθεση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στη γειτονιά Κιουτσούκ - Αρμουτλού της Κωνσταντινούπολης, ενάντια στα σπίτια οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων, με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο κράτος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε πως προχτές δύο Τούρκοι αγωνιστές αυτοπυρπολήθηκαν μέσα στα λευκά κελιά που κρατούνται. «Μέχρι να βγει και ο τελευταίος σύντροφός μας από τη φυλακή και μέχρι να καταργηθούν τα λευκά κελιά, εμείς θα συνεχίζουμε την αντίσταση», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ, τονίζοντας τη στήριξη των λαών του κόσμου που δέχεται καθημερινά η Επιτροπή. «Το μόνο όπλο μας - πρόσθεσε - είναι η αυτοθυσία και κάθε νεκρός μας θα πέφτει σαν βόμβα στο κάστρο της τυραννίας των ιμπεριαλιστών». Τη στιγμή, που όσοι σπέρνουν βόμβες στο Αφγανιστάν χαρακτηρίζονται δημοκράτες και όσοι εκφράζουν τη δική τους γνώμη, τρομοκράτες - τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου - θα πρέπει όλοι να καταγγείλουμε τη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους και όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που το στηρίζουν. Γι' αυτό όλοι οι εργαζόμενοι και οι Ελληνες πολίτες πρέπει να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό, παίρνοντας μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα (σ.σ. χτες) στις έξι το απόγευμα, στο Σύνταγμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο Αριστομένης Συγκελάκης από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα των Τούρκων αγωνιστών και εύλογα δέχτηκε την ερώτηση, γιατί δεν τέθηκε το θέμα της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτές τις βαρβαρότητες του τουρκικού κράτους, στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος προέβαλε το επιχείρημα πως στο συνέδριο δεν του δόθηκε ο λόγος και δήλωσε πως δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του ως απολογητή των πράξεων της κυβέρνησης. Στη συνέχεια όμως επιδόθηκε σε ρόλο συνηγόρου του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών και επικαλούμενος συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της νεολαίας με τον Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως, το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο με την Τουρκία είχε αποφασιστεί ένα χρόνο πριν, πως η στάση του στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπως μεταφέρθηκε είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης μιας συγκεκριμένης εφημερίδας και πως ο Ελληνας υπουργός έδειχνε προβληματισμένος με το ζήτημα αυτό!

Την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των δύο Τούρκων που κρατούνται στις φυλακές της Χίου ως ύποπτοι για κατασκοπία και ενός στο αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης, τόνισε και ο εκπρόσωπος του Δικτύου για την Υπεράσπιση των Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Γιάννης Αλμάρης.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, μέλη της Επιτροπής πήγαν στην τουρκική Πρεσβεία όπου εκείνη την ώρα αναμενόταν εκεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Αν και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας και έβαψαν με κόκκινο χρώμα το δρόμο, υπενθυμίζοντας έτσι το αίμα που χύνεται σήμερα στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ