Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Θεοχαρόπουλου - Ζάεφ

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζ. Ζάεφ, στα Σκόπια, συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Θ. Θεοχαρόπουλος θύμισε ότι η ΔΗΜΑΡ ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας στο γνωστό πνεύμα του «προοδευτικού» ξεπλύματος των ευρωατλαντικών σχεδιασμών ότι «τέτοιες προωθητικές ενέργειες για την ειρηνική συνύπαρξη των χωρών, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, μπορούν να προωθηθούν από προοδευτικές, αριστερές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις» και ότι ανοίγει «ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γεγονός που θα συμβάλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».

Δείχνοντας και τα επιχειρηματικά σχέδια, την άλλη όψη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» της συμφωνίας, σημείωσε, εξάλλου, ότι «υπάρχει ένα ευρύ πεδίο δυνατοτήτων για σύσφιξη της οικονομικής συνεργασίας, όπως εξάλλου προβλέπεται στο δεύτερο μέρος της συμφωνίας, και συμφωνήσαμε ότι χρειάζονται μέτρα διευκόλυνσης και προώθησης της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία που δραστηριοποιούνται σε αντίστοιχους κλάδους της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ