Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ανακοίνωσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ ταυτόχρονα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πολιτική συγκέντρωση στις 27/3 στην Αθήνα με στόχο να σηματοδοτήσει τη συγκρότηση του υποτιθέμενου «προοδευτικού μετώπου», του «φερετζέ» με τον οποίο επιχειρεί να κρύψει τα αντιδραστικά «έργα και ημέρες του» προς όφελος του κεφαλαίου, στο πλαίσιο και της προσπάθειας για τη συγκρότηση κάλπικων διαχωριστικών γραμμών με τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα γίνει η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του και όσων... ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας στις ευρωεκλογές, με στόχο τη διοργάνωση της συγκέντρωσης στις 27/3, στην οποία και θα συγκροτηθεί κοινή εκλογική επιτροπή. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καμπάνια, τα υλικά και συνολικά η εκστρατεία να σηματοδοτηθούν από το λογότυπο «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν, πέρα από τους ήδη ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλη, Στ. Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι οι εξής: Κ. Αρβανίτης, Ιωάννα Κοντούλη, Π. Κουρουμπλής, Μυρσίνη Λοΐζου, Γ. Μουζάλας, Οφ. Μουσταφά, Γ. Μουχαμέντι, Ολγα Νάσση, Αννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, Θ. Πελεγρίνης, Δ. Πλουμπίδης, Φωτεινή Σκοπούλη, Γ. Χρηστάκης.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, επανέλαβε ότι «η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι μία προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στη λιτότητα, αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά», ενώ ισχυρίστηκε ότι η μετατόπιση του ΚΙΝΑΛ κοντύτερα στη ΝΔ αφήνει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει όσους αισθάνονται κεντροαριστεροί ή σοσιαλδημοκράτες και «ευνοεί τη δημιουργία ενός τέτοιου μετώπου», που θα υπηρετήσει με «προοδευτικό» προσωπείο τα προτάγματα της αστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ