Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και εξορμήσεις τίμησαν την 8η Μάρτη Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ έκαναν κινητοποίηση, την Παρασκευή το πρωί, έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία, η Ομάδα της ΟΓΕ και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας προχώρησαν σε κινητοποίηση στο νοσοκομείο της πόλης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων τη στελέχωσή του με ειδικότητες όπως μαστολόγου και παιδοχειρουργού.

Κινητοποίηση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Αταλάντης έκανε η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ, μαζί με το Σωματείο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας.

Εκδήλωση οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με την παρουσία εκπροσώπων της ΟΓΕ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, τιμώντας ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες - μέλη του που διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Στις εργαζόμενες του κλάδου, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας, που αντιμετωπίζουν τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες αφιέρωσε την εκδήλωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Εκδήλωση πραγματοποίησε η Ενωση Γυναικών Λάρισας με επίκεντρο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή.

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Στην Κέρκυρα, οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ οργάνωσαν δύο εκδηλώσεις, μία στο Εργατικό Κέντρο, μαζί με σωματεία του νησιού και μία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσιώπης. Τέλος, στο πλαίσιο της 8ης Μάρτη έγιναν δεκάδες εξορμήσεις από τους Συλλόγους και τις Ομάδες Γυναικών, όπως στην Καρδίτσα, στο Κιλκίς και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ