Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς τέλος αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και συγχαρητήρια του κεφαλαίου

Οι «εκκρεμότητες» της τρέχουσας «αξιολόγησης» με αιχμή τη διάλυση της προστασίας στην πρώτη κατοικία για τα «κόκκινα» δάνεια καθώς και οι προετοιμασίες για το επόμενο πακέτο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα (3η «μεταμνημονιακή» «αξιολόγηση») βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών και των συνεννοήσεων της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υψηλόβαθμα κλιμάκιά τους επανέρχονται στην Αθήνα την 1η Απρίλη, με φόντο τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 5 Απρίλη, ενώ μια ακόμη «επίσκεψη» των «θεσμών» προγραμματίζεται για τις αρχές του Μάη.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΙΟΒΕ διοργανώνουν την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα συνέδριο, με θέμα την ένταξη της ελληνικής οικονομίας στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου (παράλληλα με την «ενισχυμένη «εποπτεία») με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν για την Ελλάδα, Ντ. Κοστέλο. Επίσης, την επόμενη βδομάδα, θα διενεργηθεί στην Αθήνα η συνάντηση του ΟΟΣΑ, με θέμα την «περιφερειακή πολιτική».

Την ίδια ώρα, ο ΣΕΒ σε χτεσινή ανακοίνωσή του έσπευσε να επιβραβεύσει την κυβέρνηση για το μέτρο μείωσης του φορολογικού συντελεστή (10% από 15% πέρυσι) στα διανεμόμενα επιχειρηματικά κέρδη. Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «η μείωση του φόρου στα μερίσματα σίγουρα ενθαρρύνει την επιτάχυνση της επενδυτικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο αν ληφθεί υπόψη η προβλεπόμενη έως το 2022 υποχώρηση στο 25% (από 29% που ίσχυε έως το 2018) του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη».

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, βάζει στο τραπέζι πρόταση για υπογραφή «Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας», μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με τους βιομήχανους της Β. Ελλάδας η υπογραφή της σύμβασης «εξασφαλίζει την αποφυγή διπλής φορολογίας συμβάλλοντας σημαντικά στη διακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών και επενδυτικών κεφαλαίων, και δημιουργεί πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ