Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «"θόλωσαν" το ισχυρό πολιτικό μήνυμα που αυτή η Αναθεώρηση όφειλε να έχει» και «αρνήθηκαν να διαμορφώσουν τις αναγκαίες συνθήκες συναίνεσης», με αποτέλεσμα να «χαθεί ξανά - όπως το 2008 - κι αυτή η ευκαιρία». Επέμεινε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε «επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους. Καμιά διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους», τόνισε. Επέμεινε, πάντως, κι αυτή με τη σειρά της, στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη θητεία της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όπως επίσης ο επόμενος ΠτΔ «να προέλθει από την προοδευτική παράταξη». Τέλος, τόνισε τη διαφωνία του ΚΙΝΑΛ «με την επιλογή να έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποψήφιο να κάνει προεκλογική εκστρατεία στα μπαλκόνια. Το θεωρούμε αδιανόητο και πραγματικά αλλάζει το ίδιο το πολίτευμα», είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για «άλλες τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση». Οτι «αποχαιρετούμε τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, την αλλαγή στο καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και μία ενωτική λύση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ασκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με ηγεσία που θα απολαμβάνει «ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση», και στη ΝΔ που, όπως είπε, δεν θέλει μια νέα σχέση του Κράτους με την Εκκλησία, με σεβασμό στην Ορθοδοξία, στις θρησκείες όλων, χωρίς παρεμβάσεις των μητροπολιτών στην εκπαίδευση, στα ατομικά δικαιώματα, στην καύση των νεκρών. Επέμεινε, επίσης, για ένα νέο Ποινικό Δίκαιο, μαζί με αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Με αντικομμουνισμό, μπόλικο εθνικισμό, αλλά και παραπονάκια για αποκλεισμό από τις διαδικασίες της Βουλής, σέρβιρε τις αντιδραστικές προτάσεις του κόμματός του για τη συνταγματική αναθεώρηση ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Επιτέθηκε μάλιστα στο ΚΚΕ γιατί, όπως είπε, στο Καταστατικό του «μιλάει για δικτατορία του προλεταριάτου και λέει ότι σε περίπτωση πολέμου θα στραφεί κατά της αστικής τάξεως», σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή που, ως υπερασπιστής προφανώς της «αστικής τάξεως» έχει καταθέσει, είπε, δήλωση στον Αρειο Πάγο ότι δεν σκοπεύει να ανατρέψει το σύστημα. Προσπάθησε να καλύψει το δωράκι που προσφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο φασιστικό μόρφωμα με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, ενώ αβαντάρισε και τον ΣΥΡΙΖΑ προσδίδοντάς του χαρακτηριστικά όπως «αριστερό κόμμα», «κομμουνιστές» που δεν έχει.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, εμφανίστηκε ξανά πρόθυμο δεκανίκι να στηρίξει οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, κατηγορώντας μάλιστα τη ΝΔ για αλαζονεία όταν κάνει λόγο για αυτοδυναμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ