Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εισέβαλαν, σκότωσαν, έφυγαν. Θα ξανάρθουν...

ΝΑΜΠΛΟΥΣ.--

Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στο χωριό Τελ της Δυτικής Οχθης, κοντά στη Ναμπλούς, και σκότωσαν ένα μέλος της Χαμάς, τον Μοχαμάντ Ρεϊχάν, χτες, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Ο Ρεϊχάν βρισκόταν στη λίστα των «καταζητουμένων» από το Ισραήλ ως ύποπτος για τους θανάτους δύο εποίκων το 1998. Εκατοντάδες στρατιώτες υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης συμμετείχαν στην -παράνομη κατά το διεθνές δίκαιο που παραβιάζει κάθε μέρα ο ισραηλινός στρατός επικαλούμενος την... αυτοάμυνα- επιχείρηση στο χωριό Τελ , που ο στρατός αποκάλεσε ως μέρος μιας «ευρείας υποδομής τρόμου». Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε -δηλαδή απήγαγε- άλλους 10 άνδρες της Χαμάς στη διάρκεια της επιχείρησης.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από φρουρό κοντά στα άτυπα «σύνορα» στη Δυτική Οχθη. Το βράδυ της Κυριακής, σε μια ακόμη εξέλιξη, η ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Αριέλ Σαρόν ανακοίνωσε πως θα «καθυστερήσει» την αποχώρηση των στρατευμάτων της από τις πόλεις Τουλκαρέμ και Τζενίν.

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ είχε «καλωσορίσει» την υποστήριξη των ΗΠΑ στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, μιλώντας παράλληλα για άσκηση «κρατικής τρομοκρατίας» από το Ισραήλ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ