Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Προφυλακίστηκαν...

Οι δώδεκα Αγγλοι και δύο Ολλανδοί που συνελήφθησαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας για παράβαση του νόμου περί κατασκοπίας

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, χτες βράδυ, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση των δώδεκα Αγγλων και οι δύο Ολλανδών, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπίας.

Να θυμίσουμε ότι τη μέρα της σύλληψης των 14 κατηγορουμένων, η είσοδος του στρατιωτικού αεροδρομίου ήταν ελεύθερη για το κοινό, λόγω γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους φωτογραφικό υλικό και άλλες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν οι τύποι των αεροπλάνων. Οπως υποστηρίζουν, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιάννη Νικητέα, ανήκουν σε όμιλο αεροπλοΐας και πως η αγάπη τους για τα αεροπλάνα τους οδήγησε να συλλέξουν ορισμένα στοιχεία για αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί αναμένεται στην Καλαμάτα κλιμάκιο της ΕΥΠ, να παραλάβει και εξετάσει το υλικό που βρέθηκε στα χέρια των κατηγορουμένων την ώρα της σύλληψής τους.

Ο Τ. Χυτήρης

Ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης, αναφερόμενος χτες στη σύλληψη των 15 ατόμων στην Καλαμάτα είπε: «Νομίζω ότι δεν είναι μόνο Αγγλοι, είναι και Ολλανδοί. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει. Τα άτομα αυτά φωτογράφιζαν στην Καλαμάτα μια αεροπορική βάση. Επομένως, συνελήφθησαν, κατασχέθηκε το φωτογραφικό υλικό και οδηγήθηκαν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, στον εισαγγελέα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε απολογούνται στον εισαγγελέα, γίνεται η σχετική ανάκριση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ