Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η κυβέρνηση προσθέτει συνέχεια νέα βάρη στους εργαζόμενους

Σε εκπαιδευτικούς και γονείς, σε Γυμνάσιο της Αθήνας μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος

Ενα ακόμα σχολείο της Αθήνας, αυτήν τη φορά το 65ο Γυμνάσιο στις Τρεις Γέφυρες, επισκέφθηκε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου και συνομίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.

Ανάμεσα σε άλλα ο Νίκος Σοφιανός, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ανέδειξε ως πρόβλημα το ότι οι κυβερνήσεις δίνουν αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς να δίνουν και τα απαραίτητα κονδύλια. Οπως είπε, το αποτέλεσμα είναι τα προβλήματα υποδομών να τα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να διδάξουν, ενώ οι γονείς επωμίζονται τα λειτουργικά προβλήματα βάζοντας το χέρι στην τσέπη. «Είμαστε αντίθετοι με αυτήν την πολιτική που εφάρμοσε η κεντροαριστερά στο δήμο, συνεργαζόμενη με τρεις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, πολιτική με την οποία συμφωνούν και οι άλλοι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων για το δήμο της Αθήνας», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Μπορούμε να ενισχύσουμε τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να διεκδικεί με βάση τις ανάγκες του, να πιέζει με βάση αυτές και να αποσπά κάποιες λύσεις - ανάσες στην καθημερινότητά του. Μπορεί να ανατραπεί μια πορεία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου, όπως αυτή με τις εργολαβίες για τη συντήρηση των σχολείων».

Ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε επίσης ότι με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας μεταθέτει την ευθύνη για την ίδρυση Τμημάτων Ενταξης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους δήμους.

«Ουσιαστικά απαιτεί από τους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά, «να βεβαιώνουν ότι θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες αυτών των τμημάτων για όλη την εκπαιδευτική χρονιά και αυτό πρέπει να το κάνουν μέσω των σχολικών επιτροπών, τη χρηματοδότηση των οποίων η κυβέρνηση έχει περικόψει κατά 50%.

Δηλαδή, στο δήμο της Αθήνας για να ενταχθούν τα παιδιά με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, θα πρέπει οι δήμοι να επωμιστούν το κόστος. Αυτή η κυβέρνηση δεν διατηρεί μόνο σε πλήρη ισχύ όλους τους μνημονιακούς νόμους, αλλά φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων. Δε λύνει, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ένταξης αυτών των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του υπουργείου Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ