Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Φτάνουν πια οι «σωτήρες» για τους εργαζόμενους

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ σε όλες τις επερχόμενες εκλογές, το μόνο κόμμα που το κεφάλαιο δεν μπορεί «να βάλει στο χέρι», κάλεσε τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημάρχους Μεγάρων Αντώνη Χοροζάνη και Ελευσίνας Κώστα Κώνστα.

Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ στο ναυπηγείο πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που έχουν φουντώσει ξανά τα σενάρια για το ενδιαφέρον από νέο «επενδυτή» και ταυτόχρονα οι μεθοδεύσεις από πλευράς κυβέρνησης, ώστε ο τελευταίος να αποκτήσει το ναυπηγείο με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για την εξασφάλιση σταθερής κερδοφορίας, που ταυτόχρονα σημαίνει επιδείνωση των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους.

Ο Χρ. Κατσώτης περιόδευσε στους χώρους του ναυπηγείου, άκουσε τις αγωνίες και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό εξαιτίας των χρωστούμενων μηνιάτικων που φτάνουν τους 24 μήνες, τη γενικότερη επιδείνωση των όρων εργασίας τα τελευταία χρόνια και φυσικά την ανασφάλεια για το μέλλον.

Ο βουλευτής του Κόμματος προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι παρά τα όσα υπόσχονται τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, η αλλαγή «σκυτάλης» μεταξύ των επενδυτών στο ναυπηγείο θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και τη μείωση του κόστους εργασίας. «Εάν δεν έχετε στόχο να μην παραχωρήσετε κανένα δικαίωμα στον νέο επενδυτή, τα πράγματα θα χειροτερεύουν ολοένα», προειδοποίησε τους εργαζόμενους ο Χρ. Κατσώτης και τους κάλεσε να μην ταυτίσουν τα δικά τους ταξικά συμφέροντα με τα συμφέροντα του εκάστοτε επενδυτή. Υπενθύμισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το ναυπηγείο πηγαίνει από «σωτήρα» σε «σωτήρα», όμως την ίδια στιγμή η κατάσταση για τους εργαζόμενους σε αυτό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και κάθε φορά επέρχονταν νέοι όροι εργασίας και αμοιβής, γενικότερη χειροτέρευση των συνθηκών για τους εργαζόμενους.

Επισήμανε παράλληλα ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν πράγματι «φιλέτο», που προορίζεται να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στους γενικότερους σχεδιασμούς για μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο εμπορίου και Ενέργειας, όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα έχουν το δικό τους μερίδιο.

Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να λάβουν υπόψη τους ότι η χώρα γίνεται «σημαιοφόρος» των σχεδιασμών των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και επιδιώκεται να προσαρμοστεί η εγχώρια Ναυπηγική Βιομηχανία σε αυτούς τους σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ