Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ
Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη που μπορεί να απαλλάξει και τους επαγγελματίες από την καθημερινή ανασφάλεια

Οι αυταπασχολούμενοι επαγγελματίες που δίνουμε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης και ζούμε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, έχουμε κάθε λόγο να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ.

Η μέχρι τώρα πείρα μας δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη: Στην κρίση έγινε θρύψαλα ο μύθος του ενιαίου επιχειρηματικού κόσμου. Η φοροληστεία, το τσάκισμα της Υγείας, της Ασφάλισης, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα αξιοποιήθηκαν εις βάρος μας, εις βάρος συνολικά του λαού, για να βγουν τα πλεονάσματα, να θωρακιστούν οι τράπεζες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Και η ανάπτυξη όμως, δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Η επίθεση συνεχίζεται. Με τις κατασχέσεις να απειλούν ένα μεγάλο τμήμα που μέχρι και σήμερα παραμένει καταχρεωμένο.

Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε στα χιλιάδες παιδιά που είναι στις επαγγελματικές σχολές επειδή θέλουν να συνεχίσουν το οικογενειακό επάγγελμα - επιχείρηση, οι περισσότεροι από τώρα βάζουν πλάτη με μπόλικη δουλειά για να βοηθήσουν τους γονείς. Να κάνουν κριτήριο τα αδιέξοδα που ήδη αντιμετωπίζουν στη σχολή αλλά και στο σπίτι και να τιμωρήσουν τους υπευθύνους με ισχυρό ΚΚΕ.

Καλούμε επίσης τους νέους που ακούν καθημερινά στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ ότι το επιχειρείν τάχα δίνει ζωή στην κοινωνία ότι η ανταγωνιστικότητα είναι αυτή που μας πάει μπροστά και ότι η ΕΕ δίνει ευκαιρίες σε όλους, να προσπεράσουν την παγίδα της ατομικής λύσης, να κάνουν το βήμα με ισχυρό ΚΚΕ.

Ολα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να εγκλωβίσουν για μια ακόμα φορά τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία με ψεύτικες υποσχέσεις ότι «θα διορθωθούν- τάχα- οι αδικίες», ότι «θα πάρουν όλοι μερίδιο από την ανάπτυξη», όμως η «δίκαιη ανάπτυξη» που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή «η ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες» για όλους, όπως λέει με άλλα λόγια η ΝΔ, είναι απάτη.

Ευνοημένο από τα προγράμματα που εξαγγέλλονται και τα αναπτυξιακά έργα βγαίνει το μεγάλο κεφάλαιο. Τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που προτείνει η κυβέρνηση είναι μακριά από τις άμεσες ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων, περισσότερο ταιριάζουν με την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι», αφού μέχρι και σήμερα παραμένουν σε ισχύ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ολος αυτός ο κόσμος που παιδεύεται καθημερινά δουλεύοντας νύχτα - μέρα για να τα βγάλει πέρα, που έχει κολλήσει στα αδιέξοδα της «ελεύθερης» αγοράς, που μόνο ελεύθερη δεν είναι, στην οποία το μεγάλο ψάρι τρώει πάντα το μικρό, έχει κάθε συμφέρον να ακολουθήσει το ΚΚΕ και να αμφισβητήσει το μονόδρομο της ανταγωνιστικότητας και της ΕΕ, για να πάρει πραγματική ανάσα.

Οι θέσεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, που θα μας απαλλάξει από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, από την αναρχία στη παραγωγή, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει διέξοδο και να απαλλάξει και τους επαγγελματίες από την κυριαρχία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και τις συνέπειές της. Αυτός ο δρόμος εξασφαλίζει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινα ωράρια και εξασφαλισμένη ποιότητα ζωής, Υγεία, Ασφάλιση, Παιδεία για τα παιδιά τους, να καλύψουν δηλαδή τις σύγχρονες ανάγκες τους που σήμερα αδυνατούν.

Με δυνατό ΚΚΕ σήμερα, μπορούμε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, να δώσουμε διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα αυτού του σάπιου και απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ