Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στη Ρόδο έδεσε το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ «USSROSS», γνωστό για τα «κατορθώματά» του στην επέμβαση στη Συρία

Σε συνέχεια της επίσκεψης αξιωματούχου της αμερικάνικης πρεσβείας στο νησί για να επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες στα τέλη Νοέμβρη και την «επίσκεψη» του βρετανικού υδρογραφικού πλοίου το Φλεβάρη, ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται αυτές τις μέρες στο λιμάνι της Ρόδου.

Πρόκειται για το αντιτορπιλικό «USSROSS» (DDG 71), πλοίο του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, το οποίο έχει έντονη δραστηριότητα στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο και συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο στη Συρία. Στα «κατορθώματά» του φιγουράρει, μαζί με το «USS Porter», η επίθεση την περασμένη άνοιξη στην αεροπορική βάση «Shayrat» της Συρίας με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ».

«Και στις τρεις περιπτώσεις, τόσο η δημοτική αρχή όσο και η Περιφέρεια έτρεξαν να προϋπαντήσουν εγκάρδια τους φονιάδες των λαών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Και προσθέτει:

«Φαίνεται ότι Περιφέρεια και δήμος, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μελέτησαν προσεκτικά την έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ελλάδα, όπου γίνεται η ανάλυση για την ανάγκη βαθύτερης πρόσδεσης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή μας.

Ολα τα σφυριά δουλεύουν μαζί για να μετατρέψουν όλη τη χώρα σε ένα "προκεχωρημένο φυλάκιο" των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτόν το σχεδιασμό είναι ενταγμένη η μετατροπή του ναυπηγείου της Σύρου σε επισκευαστική βάση του ΝΑΤΟ, ο σχεδιασμός που συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα για βάση στην Κάρπαθο και η αναβάθμιση του αεροδρομίου των Μαριτσών της Ρόδου, όπου σχεδιάζεται να σταθμεύουν δύο drones.

Ολα αυτά, βέβαια, συνοδεύονται με τη συστηματική προσπάθεια αθώωσης του ρόλου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, πάντα στις κατευθύνσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Η έκθεση αυτή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά καθαρά για την ανάγκη ακόμη και χρηματοδότησης ΜΜΕ και διαφόρων ομάδων προκειμένου να διαμορφώνουν θετική γνώμη για τις ΗΠΑ στη χώρα μας. Στη Ρόδο έχουν πυκνώσει τη δραστηριότητά τους οι ΑΧΕΠΑ και άλλα ...ευαγή ιδρύματα, έχουν πυκνώσει τα "πήγαινε - έλα" της αμερικάνικης πρεσβείας, με συναντήσεις ακόμα και με το πανεπιστήμιο, ενώ το προηγούμενο διάστημα έγινε κλειστή εκδήλωση με χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.

Τέτοιο χαρακτήρα έχει και ο εθελοντικός καθαρισμός πάρκου από το πλήρωμα του ΝΑΤΟικού πλοίου».

«Καμία αυταπάτη και κανένας εφησυχασμός! Οταν βάζεις το λύκο στο μαντρί, δεν θα γίνει... χορτοφάγος!», υπογραμμίζει η ΤΕ του Κόμματος και με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!» καλεί το λαό της Ρόδου να καταδικάσει την απαράδεκτη προσπάθεια της δημοτικής και περιφερειακής αρχής να «ξεπλύνουν» τα αιματοβαμμένα χέρια των Αμερικανών μακελάρηδων, να καταδικάσει την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ