Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Μ' αυτούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα, που κράτησαν ζωντανή την ελπίδα!

Πριν πω οτιδήποτε, θα ήθελα να πω ότι αυτά που πρόκειται να σας πω και την απόφασή μου να είμαι εδώ, την αφιερώνω στα παιδιά μου και στη νεότερη υποψήφια του Κόμματος εδώ.

Αν με μια κουβέντα έπρεπε να απαντήσω στην ερώτηση «γιατί με το ΚΚΕ;», θα έλεγα δύο πράγματα: Γιατί επιλέγω να είμαι με τους έντιμους και γιατί θέλω να επιστρέψω εκεί από όπου ξεκίνησα, από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά της ΚΝΕ, όπως έλεγε και ο Ρίτσος, μιας ΚΝΕ δυνατής και ατρόμητης - όπως είναι και τώρα η ΚΝΕ - μ' ένα Κόμμα που ήθελε τους νέους ανθρώπους να είναι δυνατά μέσα στο παιχνίδι και μέσα στη ζωή και όχι απλοί θεατές και πολιτικά αθύρματα σε όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω τους, και βεβαίως να μην παρακολουθούν απλώς τους άλλους να τους καταστρέφουν τη ζωή, το παρόν και το μέλλον τους.

Είμαι εδώ, όπως ήμουν πάντα, κι αυτοί που πρέπει να το ξέρουν αυτό, το ξέρουν. Τώρα όμως είμαι πιο δυναμικά, πιο ουσιαστικά ελπίζω, και σίγουρα περήφανα!

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, γιατί θέλω να συνυπάρξω με όλους αυτούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα, που δεν παραμυθιάζονται με λαϊκίστικα τερτίπια, επικοινωνιακά φληναφήματα και απορρίπτουν όλους αυτούς τους σύγχρονους φαιδρούς κι επικίνδυνους Καλοχαιρέτες.

Επιλέγω να είμαι μ' αυτούς που δεν έκαναν ποτέ πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα και δεν ενεπλάκησαν σε σκοτεινά και βρώμικα παιχνίδια.

Επιλέγω να είμαι με τους τίμιους. Μαζί μ' αυτούς που πάντα με έκαναν να πιστεύω ότι «αφού το δίκιο είναι με το μέρος μας, δεν μπορεί παρά ο κόσμος αυτός να αλλάξει, και θα αλλάξει».

Μ' αυτούς που από την πρώτη στιγμή είχαν το θάρρος να αναδείξουν με επιχειρήματα τον αντιλαϊκό, τον ταξικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν δεν ήταν το ΚΚΕ, αν δεν έλεγε αυτά που έλεγε, όπως τα έλεγε κάθε φορά, ο λαός και οι εργαζόμενοι θα είχαν πλήρη μεσάνυχτα για όλα αυτά που σχεδιάζονταν σε βάρος του, τα σχέδια, τις Συνθήκες, τις αποφάσεις.

Επιλέγω να είμαι μ' αυτούς που κράτησαν ζωντανή την ελπίδα, όταν αυτή χρησιμοποιήθηκε σαν διαβατήριο για να μπει η λεγόμενη «πρώτη φορά αριστερά» στα Γιούρογκρουπ, να σταθεί δίπλα σε Τραμπ και Μέρκελ, να υπογράφει μνημόνια στα τυφλά και να είναι πρόθυμη γενικώς, με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και με όποιον εκμεταλλευόταν το λαό, προσπαθώντας να τον σπρώξει ακόμη πιο κάτω.

Παίρνω τη θέση μου με απόλυτη σιγουριά δίπλα στο ΚΚΕ, γιατί θέλω να υπάρξει ένα πραγματικό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό. Συνυπάρχω με το ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό στη Βουλή και στην Ευρωβουλή μπορεί να μιλάει, να τοποθετείται, να ενημερώνει, να αποκαλύπτει, να αγωνίζεται, να καταθέτει προτάσεις για όλους και για όλα.

Πιστεύω πως είναι η μόνη φωνή αντίστασης στην ΕΕ και η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος. Το ΚΚΕ δεν το έχουν στο χέρι, όπως τα άλλα κόμματα, και όταν αποφασίζει να ηγηθεί σε αγώνες συγκρουσιακούς, ξέρει τι σημαίνει σύγκρουση και δεν είναι επιρρεπές σε πολιτικούς λεονταρισμούς. Το έχει αποδείξει αυτό.

Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά θέματα για τα οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης του ίδιου του Πολιτισμού: Το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό το ζήτημα με ενδιαφέρει, το γνωρίζω καλά και ξέρω πόσο πολύ πονάει αυτή η πληγή. Και δεν πονάει μόνο τους δημιουργούς. Πονάει τον ίδιο τον Πολιτισμό!

Η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία δεν μπορεί να αποτελεί άλλο εμπόρευμα, στο οποίο τη μετατρέπει το εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι καλλιτέχνες, οι εκτελεστές, οι πνευματικοί δημιουργοί δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνονται έρμαιο και να είναι απροστάτευτοι απέναντι στους ομίλους που εκμεταλλεύονται το έργο τους. Είναι αναγκαίο να διασφαλίζεται η δίκαιη αμοιβή τους. Και θέλω να συμβάλω σ' αυτό.

Οπως θέλω να συμβάλω και στην αξιοποίηση της τεράστιας παραγωγικής δύναμης των νέων ανθρώπων, που προέρχονται από τα σπλάχνα αυτού του λαού και μπορούν να προσφέρουν και στην Τέχνη και στην Επιστήμη και στον Πολιτισμό, και αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Λύσεις υπάρχουν και δεν είναι ευχολόγια, δεν είναι η υποκρισία των ψευτοθόδωρων πολιτικών, υπάρχουν προτάσεις, είναι άλλης στιγμής να τα συζητήσουμε.

Θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις - και τη γνώση, μετά από τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ - και στον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων των γυναικών, των θυμάτων του τράφικινγκ, των κακοποιημένων γυναικών (περίπου 15.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είχαμε τα τελευταία 4-5 χρόνια. 7 στα 10 θύματα είναι γυναίκες), της καθαρίστριας που φυλακίζεται γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να θρέψει τα παιδιά της, της προσφυγοπούλας που κυριολεκτικά πέρασε από σαράντα κύματα για να βρει ένα λιμάνι, της μητρότητας που διώκεται, που στοχοποιείται από την εργοδοσία, της κάθε γυναίκας που σ' αυτό το απάνθρωπο σύστημα πουλιέται κι αγοράζεται, γίνεται κι αυτή εμπόρευμα.

Και κάτι ακόμη. Μ' ενδιαφέρει και θέλω να προσπαθήσω να αγωνιστώ για να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων. Υπενθυμίζω - και υπογραμμίζω - πως μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε στο σύνολό του το άρθρο 24 για την προστασία των ζώων, στη συνταγματική αναθεώρηση.

Χαίρομαι πολύ που είμαστε τώρα όλοι εδώ, μαζί, γιατί η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ευρώπη και τους λαούς της σε δυστοπίες που θυμίζουν Οργουελ, με εγγυητές της ζωής των ανθρώπων βγαλμένους από την πιο νοσηρή φαντασία, με τους ταγούς των ολιγαρχικών καθεστώτων να επιλέγουν ανόητους, πρόθυμους και συνήθως αμόρφωτους αχυρανθρώπους, για να υποδύονται τους δημοκράτες και να ξεπουλάνε ακόμα και τους φίλους τους στις αυλές των ολιγαρχών. Είμαστε εδώ, γιατί καίει μέσα μας ακόμα η φλόγα για μια αληθινή δημοκρατία και κυρίως ανθρωπιά.

Βέβαια, για να μπορεί το ΚΚΕ να τα κάνει όλα αυτά, να προειδοποιεί, να αποκαλύπτει, να κινητοποιεί, να καταψηφίζει όσα στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, πρέπει να είναι ισχυρό παντού.

Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ, γιατί όπως σας είπα επιλέγω να είμαι με τους έντιμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ