Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Στρατιωτική κινητικότητα γύρω από την Κύπρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ο ελλιμενισμός του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», στη Λεμεσό της Κύπρου, δεν είναι το μόνο που φανερώνει έντονη ετοιμότητα στρατιωτικών μέσων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο την Κύπρο.

Σύμφωνα με ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες γίνονται απανωτές υπερπτήσεις κατασκοπευτικών αεροπλάνων γύρω αλλά και εντός του FIR Λευκωσίας. Μεταξύ άλλων, τουρκικά κατασκοπευτικά τύπου «Boeing E7T», αμερικανικά «Boeing P8-A Poseidon» αλλά και ένα ισραηλινό «Gulfstream G500» έκαναν από το Σαββατοκύριακο «βόλτες» στον εναέριο χώρο πάνω από το νησί, άλλα στο πλαίσιο καθιερωμένων πλέον «αμυντικών» συνεργασιών, όπως αυτή ανάμεσα σε Λευκωσία - Τελ Αβίβ, άλλα στο πλαίσιο μονιμότερων επιχειρήσεων, όπως αυτή των ΗΠΑ στη Συρία. Αν και δύσκολα αυτή η «κινητικότητα» μπορεί να θεωρηθεί πρωτόγνωρη, η ίδια η δημοσίευση τέτοιων ειδήσεων συμπίπτει χρονικά και με την όξυνση διαφόρων αντιλαϊκών σχεδιασμών, που στο όνομα της «υπεράσπισης της σταθερότητας» σπρώχνουν πολυμερείς συνεργασίες, για να προωθήσουν μονοπωλιακές επενδύσεις, αλλά και στο πλαίσιο της ευρύτερης αναμέτρησης που δυναμώνει (καταρχήν ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία).

Να σημειωθεί ότι ελληνοκυπριακά ΜΜΕ μετέδωσαν μεταξύ άλλων και ότι την περασμένη βδομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου (ψευδοκράτος) και τουρκικό μεταγωγικό «Α400-Μ», που πιθανολογείται ότι μετέφερε νέο εξοπλισμό για την ενίσχυση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ