Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νεκρός 23χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Οχθη

Δεν έχει τέλος η λίστα θυμάτων των ισραηλινών κατοχικών αρχών, καθώς χτες πρόσθεσαν το όνομα ενός 23χρονου Παλαιστίνιου, στη διάρκεια τρομοκρατικής εφόδου που έκαναν Ισραηλινοί στρατιώτες στο κατεχόμενο χωριό Κουφρ Ακαμπ, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ραμάλα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επεσήμανε ότι ο 23χρονος Μοχάμεντ Αντουάν ζούσε στον καταυλισμό προσφύγων Καλάντια και ότι στη διάρκεια επακόλουθων συγκρούσεων τραυματίστηκαν ακόμη τρεις νεαροί.

Το ίδιο 24ωρο, ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ρίχνοντας πύραυλο κοντά σε ομάδα νεαρών που είχαν προηγουμένως πετάξει μπαλόνια με εμπρηστικούς μηχανισμούς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως θα μεταβεί αύριο (Πέμπτη) για μία ακόμη φορά στη Μόσχα, για συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναφέρθηκε πως θα τεθούν «περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας», στα οποία δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνεται και η Συρία. Ας σημειωθεί πάντως πως η επίσκεψη του Νετανιάχου στη Μόσχα γίνεται ελάχιστες μέρες πριν από τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 9ης Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ