Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΛΛΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Οι νέοι με το ΚΚΕ κόντρα στην υποβάθμιση εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων

Στην παρέμβασή της στη χτεσινή εκδήλωση η Ελλη Σταυροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης γιατί μπροστά στο στόχο που όλοι μαζί έχουν να εναρμονίσουν πλήρως την Ανώτατη Εκπαίδευση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δεν υπολογίζουν τα μορφωτικά, εργασιακά μας δικαιώματα. Η πολιτική τους έχει οδηγήσει το πτυχίο μας να μην έχει αντίκτυπο, να υπάρχουν απόφοιτοι πολλών ταχυτήτων, στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών μας.

Η δημιουργία σχολής δικηγόρων και ο περιορισμός των επιτυχόντων από τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που συζητούν, και τα σεμινάρια που φέρνουν σχεδόν καθιστούν το πτυχίο μας απλό προσόν και αποτελούν το τελικό χτύπημα σε κάθε μορφωτικό και εργασιακό μας δικαίωμα. (...)

Ολα τα παραπάνω σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και για εμάς, τους φοιτητές, ιδιαίτερα τους φοιτητές Νομικής. Οι εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή των φοιτητικών εκλογών, στις 10 Απρίλη, είναι μια ευκαιρία να καταδικάσουμε την πολιτική που μας στερεί δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή. Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ελπίδας με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, με ανεβασμένα ποσοστά της ΠΚΣ.

Γιατί κάθε φοιτητής Νομικής, αυριανός δικηγόρος, που βλέπει τις αντιδραστικές νομοθετικές αλλαγές, την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση της Δικαιοσύνης και δεν το ανέχεται, πρέπει να πάρει θέση, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ