Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΑΝΑΣΙΩΤΗΣ
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής αλληλένδετος με τη ναζιστική ιδεολογία της

Στην παρέμβασή του στη χτεσινή εκδήλωση ο Αντ. Αντανασιώτης, αναφερόμενος στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας που εξετάστηκαν όσο και τα χιλιάδες έγγραφα του κατηγορητηρίου και της πολιτικής αγωγής που αναγνώστηκαν (και όταν λέμε έγγραφα εννοούμε και φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κ.λπ.), αναδείχτηκαν - με τρόπο που δε νομίζουμε ότι αμφισβητείται - δύο βασικά πράγματα, τα οποία βεβαίως ήταν αρκετά γνωστά και πριν ξεκινήσει η δίκη:

Το πρώτο βασικό στοιχείο είναι η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της: Είναι τεράστιο και συχνά ανατριχιαστικό το υλικό με τα άρθρα και τις δηλώσεις τους, που εξυμνούν τον Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του στο όνομα της ανωτερότητας της άριας φυλής, οι φωτογραφίες με τις σβάστικες, τα SS και τα άλλα αποκρουστικά ναζιστικά σύμβολα (ένα ελάχιστο αντιπροσωπευτικό μέρος αυτού του υλικού προβάλλεται στο ταμπλό, στην είσοδο του αμφιθεάτρου και αξίζει να το δει κανείς). Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των χρυσαυγιτών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν ανυπεράσπιστους μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, που είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική ιδεολογία της. Κι εδώ το υλικό που αποκαλύφθηκε είναι συντριπτικό: Πλήθος από φωτογραφίες και βίντεο, με τα τάγματα εφόδου που δρουν οργανωμένα, ηχητικές συνομιλίες και μηνύματα με εντολές κ.λπ.».

«Τα παραπάνω στοιχεία αναδείχτηκαν, καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Κανένας πλέον, μετά και από αυτήν τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ