Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Το εφιαλτικό «οπλοστάσιο» της ΕΕ, συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της

Στην παρέμβασή του ο Λ. Νικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «εφιαλτικό οπλοστάσιο ΕΕ και κυβερνήσεων, με γιγάντωση των κατασταλτικών μηχανισμών και δραστική περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, χτύπημα σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να μείνει αλώβητη η εξουσία των μονοπωλίων», σημειώνοντας ότι «η πολιτική αυτή της ΕΕ είναι αναγκαίο συμπλήρωμα και προϋπόθεση της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτή «έχει φέρει την ενίσχυση κατασταλτικών μηχανισμών που υπάρχουν (Europol, Eurojust) και τη δημιουργία νέων (FRONTEX - Νέα Συνοριοφυλακή/Ακτοφυλακή της ΕΕ), με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα ενδυνάμωσης της συνεργασίας των κατασταλτικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών των κρατών - μελών μεταξύ τους και με τους αντίστοιχους άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κυρίως των ΗΠΑ. Ενισχύθηκε το νομικό οπλοστάσιο σε επίπεδο ΕΕ και κρατών - μελών, που δημιουργεί το έδαφος για την ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ριζοσπαστικής δράσης, με κύρια αιχμή την αντιμετώπιση της "βίαιης ριζοσπαστικοποίησης"».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή η "νέα διάσταση" θα αξιοποιηθεί παραπέρα για την ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ριζοσπαστικής δράσης των εργαζομένων. Χρόνια τώρα η ΕΕ απροκάλυπτα επιχειρεί να συνδέσει με την "τρομοκρατία" τις ριζοσπαστικές ιδέες και δράση, που στη συνείδηση των λαών είναι ταυτισμένες με τα οράματα και την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη και ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την εξουσία», καθώς και ότι «κεντρική θέση στην κατασταλτική πολιτική της ΕΕ καταλαμβάνει η πολιτική για το Ασυλο και τη Μετανάστευση. Η αντιμεταναστευτική πολιτική της EE θα συνεχιστεί, όπως διαμορφώνεται με το νομοθετικό πακέτο για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, τον νέο Κανονισμό "Δουβλίνο 4"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετανάστες και κοινωνικά δικαιώματα στο στόχαστρο (2009-07-17 00:00:00.0)
Συνεργασία για υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ (2009-05-27 00:00:00.0)
Στη γραμμή της καταπολέμησης της μετανάστευσης (2009-02-26 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς (2004-10-09 00:00:00.0)
Λαϊκή απαίτηση το ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής (2004-09-02 00:00:00.0)
Ηλ. Κοντόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ (1998-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ