Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Συνεχίζουν τις αποβιβάσεις στην Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε χώρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων έχει μεταβληθεί τους τελευταίους μήνες ολόκληρη η Εύβοια, αφού τα δουλεμπορικά σκάφη - το ένα μετά το άλλο - προσεγγίζουν τις παραλίες της και «αδειάζουν» εκεί τους ταλαίπωρους που αναζητούν καλύτερη ζωή.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν δουλεμπορικό σκάφος αποβίβασε σε παραλία της περιοχής Μαντουδίου 33 Κούρδους. Εκεί τους περίμενε ένα μικρό φορτηγό ΙΧ με προορισμό την Αθήνα, το οποίο οδηγούσαν δύο Ελληνες. Κι ενώ το δουλεμπορικό πλοίο εξαφανίστηκε χωρίς να γίνει αντιληπτό, δεν έγινε το ίδιο με το φορτηγό αυτοκίνητο. Η αστυνομία της περιοχής συνέλαβε τους Βασ. Τριανταφύλλου, 43 χρόνων από την Αθήνα και Παρασκευά Ζαχαρίου, 33 χρόνων από τη Λαμία, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου και θα παραπεμφθούν σήμερα - με τη διαδικασία του αυτόφωρου - στον εισαγγελέα Χαλκίδας. Οι 33 Κούρδοι μεταφέρθηκαν στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, στο λιμάνι του Κυμασίου.

Στο μεταξύ, την προηγούμενη Παρασκευή εμφανίστηκαν στο χωριό Πήλι - κοντά στο Μαντούδι - άλλοι 18 Κούρδοι και παραδόθηκαν μόνοι τους στις αρχές. Οπως εξήγησαν, έφτασαν στην Ελλάδα έξι ημέρες νωρίτερα, από την Κωνσταντινούπολη, επιβαίνοντες σε φορτηγό - νταλίκα, με προορισμό την Αθήνα. Το δουλεμπορικό κύκλωμα, είπαν, τους κράτησε αυτές τις έξι ημέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια τους «προώθησε» - πάλι οδικώς - σε περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, με την υπόσχεση ότι από κει θα τους παραλάβουν κάποιοι άλλοι και θα τους στείλουν στην Ιταλία. Επειδή, όμως, οι δουλέμποροι τους εγκατέλειψαν, οι 18 Κούρδοι αναγκάστηκαν να βγουν απ' την «κρυψώνα» τους, και οδηγήθηκαν κι αυτοί στο χώρο των σχολών μαθητείας του Κυμασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ