Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδημοκρατικός κατήφορος

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Οι ελευθερίες των πολιτών διαβρώνονται σταθερά και τίποτε δε δείχνει ότι λόγος για τα μέτρα αυτά είναι κάτι άλλο από απλώς φόβο και μένος. Χιλιάδες άτομα κρατούνται μυστικά από την κυβέρνηση, ηχογραφούνται κρυφά οι συνομιλίες τους με τους συνηγόρους τους και βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια συζήτηση για το σκόπιμο της χρήσης βασανιστηρίων για την απόσπαση ομολογιών. Μετά δύο μήνες πολέμου κατά της τρομοκρατίας, η Αμερική ολισθαίνει προς την παγίδα που ορκίστηκε να αποφύγει, όταν άρχισαν όλα...». Το παραπάνω απόσπασμα του κύριου άρθρου δεν είναι κάποιας κομμουνιστικής ή αριστερής εφημερίδας, αλλά των «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Την ίδια στιγμή και με βασική επιχειρηματολογία ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη «απειλούν τη ζωή του βρετανικού έθνους», η κυβέρνηση Μπλερ ζητά από τη Βουλή των Κοινοτήτων να κηρύξει τη Βρετανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και, βέβαια, να επιτρέπεται η σύλληψη και κράτηση υπόπτων για τρομοκρατική δραστηριότητα, χωρίς τους περιορισμούς της σχετικής με τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα νομοθεσίας.

Οσοι νομίζουν, πάντως, ότι όλ' αυτά γίνονται μακριά από την Ελλάδα και δεν έχουν σχέση με τη χώρα μας, είναι βαθιά νυχτωμένοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ