Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ σ' όλη τη χώρα

Πλήθος οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα προς τιμήν της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που γίνεται σήμερα τραγικά επίκαιρη. Παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων, που συνδυάζονται και με το πλατύ άνοιγμα της ΚΝΕ στη νέα γενιά μπροστά στο 8ο Συνέδριό της.

Στην Αθήνα, η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ είχε τις δυο προηγούμενες μέρες έντονη παρουσία με εκθέσεις αντιδικτατορικού υλικού, συζητήσεις και τραγούδια σε όλες τις σχολές. Αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν και σήμερα, τελευταία μέρα που παραμένουν ανοιχτές οι σχολές της Αθήνας, καθώς από αύριο ξεκινάει ο τριήμερος γιορτασμός στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Σήμερα, πραγματοποιείται εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (3 μ.μ., αίθουσα Β΄ Βούτες) με θέμα «Είκοσι χρόνια μετά την εξέγερση, λαός και νεολαία αντιμέτωποι με τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό».

Ακόμα, σήμερα ξεκινάει αντίστοιχο διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο ΤΕΙ της Χαλκίδας, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το Πολυτεχνείο και την επικαιρότητα, ενώ θα μιλήσει ο Αντρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στα Γιάννενα, η ΚΝΕ ολοκληρώνει σήμερα ένα πολύ επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων στο πανεπιστήμιο. Ετσι, σήμερα, στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιεί βιντεοπροβολή και συζήτηση για την επικαιρότητα της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73. Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Οργάνωση και στο ΤΕΙ Ιωαννίνων, την Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι.

Τέλος, στην Πτολεμαΐδα η ΚΝΕ πραγματοποιεί σύσκεψη για το Πολυτεχνείο την Παρασκευή 16/11, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της και την ίδια μέρα στην Πιερία, στις 8 μ.μ., στα γραφεία της ΚΝΕ, οργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες μας», που θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ, συζήτηση και συναυλία με τον Σ. Μπαλλά.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη:

- Οι ΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού στις 9 μ.μ. στην ΕΣΑΚ.

- Στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στις 2 μ.μ. - Σήμερα επίσης στην Πολυτεχνική Σχολή, η ΚΝΕ κάνει αντίστοιχη ολοήμερη εκδήλωση, με συναυλία το μεσημέρι.

Αύριο, Πέμπτη:

- Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής στη μνήμη των πέντε δολοφονημένων ΕΠΟΝιτών (στη 1 το μεσημέρι στην Κτηνιατρική) και στις 9 το βράδυ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο, στη Γεωπονική.

Την Παρασκευή 16/11:

- Κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου, στις 11 το πρωί, και στη 1 το μεσημέρι εκδήλωση με ομιλία της ΚΝΕ και συναυλία από το συγκρότημα της Οργάνωσης.

Στα ΤΕΙ Βόρειας Ελλάδας

Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις 11 το πρωί, αντιπολεμικό γκράφιτι στον τοίχο της Διοίκησης και στις 12 το μεσημέρι προβολή ταινίας.

Επίσης, συνεχίζονται σήμερα και αύριο τα δυο τριήμερα εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΤΕΙ Σερρών και Κοζάνης. Στο πλαίσιο αυτό στις Σέρρες πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Stop στον πόλεμο», με συζήτηση και προβολή της ταινίας «Αποκάλυψη τώρα». Αύριο, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, στις 12 το μεσημέρι, και συζήτηση με θέμα «Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος».

Στην Κοζάνη, η εκδήλωση ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι με συναυλία από τον Σωτήρη Μπαλλά, ακολουθεί ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο και συζήτηση για το ρόλο της ΚΝΕ τότε και σήμερα. Αύριο, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει συζήτηση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα προβληθεί η ταινία «Αποκάλυψη τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ