Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλες δυνατότητες για κάλυψη του πλάνου

Την ύπαρξη μεγάλων δυνατοτήτων για την κάλυψη του πλάνου της μεγάλης δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης επιβεβαιώνει το ως τώρα πραγματικά πλατύ άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, που τους έχει ήδη αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα και προδιαγράφει αισιόδοξη την παραπέρα πορεία.

«Υπάρχει γόνιμο έδαφος που μπορούμε να το καλλιεργήσουμε και να αποδώσει τους καρπούς που προσδοκούμε, έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε χιλιάδες εργαζόμενους και είναι σίγουρο, αυτό δείχνει και η εμπειρία, ότι δε θα μας αρνηθούν την οικονομική τους ενίσχυση» τονίζει στον «Ρ» ο Δημήτρης Κυπραίος, γραμματέας της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Τα «θεμέλια» για ένα τέτοιο άνοιγμα έχουν ήδη τεθεί. Η Αχτίδα - όπως μας ενημερώνει ο γραμματέας της - την πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης κάλυψε το 17% του πλάνου της απευθυνόμενη σε 500 περίπου εργάτες και υπαλλήλους. Σήμερα, δύο βδομάδες μετά, έχει αγγίξει το 30% και συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς και με στόχο ως τις 17 του μήνα να έχει καλύψει το 40% του πλάνου της. «Εγινε το πρώτο μαζικό άνοιγμα, σε σχέση και με προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις» υπογραμμίζει.

Η ανταπόκριση που συνάντησαν στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις βιοτεχνίες ήταν ενθαρρυντικό. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα εργάτη, εντελώς διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, σε μεγάλη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, που μόνος του ζήτησε να συνεισφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση. Εξίσου χαρακτηριστική ήταν και η προθυμία των εργατών στο εργοστάσιο μετάλλου «Γαβαλάς» να συνεισφέρουν. Οπως μας λέει ο Δ. Κυπραίος «πήγαμε στο εργοστάσιο λίγες μέρες πριν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο καλώντας τους εργάτες σε συμμετοχή. Με την ευκαιρία τους ενημερώσαμε και για την Οικονομική Εξόρμηση. Την επόμενη φορά που τους επισκεφτήκαμε μας αναζητούσαν μόνοι τους για να δώσουν ό,τι μπορούσαν, ακόμη και όσοι αρχικά είχαν δηλώσει πως δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Ιδιο θετικό το κλίμα και σε εργασιακούς χώρους του τομέα των υπηρεσιών. Απόδειξη το γεγονός ότι η ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει ήδη καλύψει περίπου 50% του πλάνου της. Και η Εξόρμηση είναι ακόμα στην αρχή της.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο Δ. Κυπραίος, «πραγματοποιούμε ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα που εκφράζεται και με τη διοργάνωση περιοδειών και συγκεντρώσεων σε μεγάλους χώρους δουλιάς. Προσπαθούμε, σχεδιάζουμε τη δράση μας, ώστε κι εμείς να συμβάλουμε στη δημιουργία του μετώπου, στην ανάπτυξη αγώνων, στην ισχυροποίηση του κινήματος και για τις 27 του Νοέμβρη διοργανώνουμε μαζί με την Αχτίδα των Οικοδόμων μια εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, αφιερωμένη στα νέα μέλη του Κόμματος, στους νέους μας συντρόφους, που είναι αρκετοί, μια και κάναμε αρκετά βήματα και σ' αυτό τον τομέα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεδομένες οι μεγάλες δυνατότητες (2011-12-04 00:00:00.0)
Σε πανηγυρικό κλίμα το «κλείσιμο» της πρώτης μέρας (2009-12-02 00:00:00.0)
Το κουπόνι παντού, συζήτηση με όλους (2007-12-07 00:00:00.0)
Στο 26,5% του πλάνου της απ' την πρώτη μέρα! (2007-12-06 00:00:00.0)
Δυναμικά στην τέταρτη βδομάδα (1997-11-23 00:00:00.0)
"Απευθυνόμαστε σ' όλους τους εργαζόμενους"... (1997-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ