Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στημένοι «καυγάδες» και ολίγον από ... Πάγκαλο

Σε συντήρηση του «δικομματικού καυγά» προχώρησε χτες η κυβέρνηση διά του Τ. Χυτήρη. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφερόμενος στη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με δημοσιογράφους ελληνικής καταγωγής, που ζουν και εργάζονται σε ΜΜΕ του εξωτερικού, τον κατηγόρησε ότι αναφέρθηκε με τα πιο «μαύρα λόγια που μπορεί κανείς να εκστομίσει στη σημερινή εικόνα της Ελλάδας και τις εξελίξεις». «Θέλω - συνέχισε - να το καυτηριάσω», για να προσθέσει στη συνέχεια χαρακτηρισμούς, όπως «επιπολαιότητα», «ανευθυνότητα» και «μικρότητα» της ΝΔ, που, όπως είπε, «υπονομεύει την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας μας».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του σχετικά με τα λεγόμενα «στοιχεία Λαλιώτη» και αφού κατηγόρησε τη ΝΔ για «αρρωστημένο κλίμα», ο Τ. Χυτήρης, αφού ανέφερε ότι «το θέμα αυτό βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης», επανέλαβε ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούνται για ένα λογαριασμό σε λιβεριανή εταιρία, δεν έχει, παρά να ανοίξει ο τροφοδότης λογαριασμός και να φανεί ποια ήταν η κίνησή του. Αυτό - κατά τον Τ. Χυτήρη - σημαίνει διαφάνεια και θα ήταν η καλύτερη απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται η ΝΔ».

Μην απαντάτε στον Πάγκαλο...

Ιδιαίτερα ενοχλημένο είναι το Μαξίμου από τις βολές που εξαπέλυσε προχτές κατά του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος. Ο τελευταίος (σε συνέντευξή του στο «Μέγκα») επιτέθηκε κατά του Κ. Σημίτη, που θέλησε να τον αποτρέψει από το να είναι υποψήφιος για το ΕΓ, έβαλλε ευθέως κατά του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, λέγοντας ότι το «περιβάλλον του πρωθυπουργού» θέλει να μειώσει και να συκοφαντήσει κορυφαία στελέχη όπως ο ίδιος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει και θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκτιμηθεί στην πορεία προς τις εκλογές ότι ο κ. Σημίτης δεν μπορεί να τις κερδίσει.

Παρά τη σφοδρή ενόχληση του Μαξίμου, το οποίο θεωρεί ότι ο Θ. Πάγκαλος θα ενεργεί πλέον ως «ελεύθερος σκοπευτής», η «γραμμή άμυνας» έναντι του πρώην υπουργού επιλέχθηκε να είναι το «καμία απάντηση στον Πάγκαλο». Ενδεικτική ήταν η στάση του Τ. Χυτήρη, ο οποίος όταν χτες ρωτήθηκε αν επιθυμεί να σχολιάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου, απάντησε με ένα ξερό «όχι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ