Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΚΟΣ
Ολοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιάννης Βάγκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από το Κάστρο Βοιωτίας.

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντισταθεί στις πολιτικές της πλήρους απαξίωσης του ανθρώπινου μόχθου», σημείωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «ειδικά πριν από κάνα μήνα, η εικόνα των πολιτικών αυτών ήταν δίπλα μας, στη γειτονιά μας. Στους Δελφούς, που ιδιωτικές εταιρείες καθάρισαν έως και τις πευκοβελόνες από τους δρόμους των Δελφών, για να περάσουν τα μεγάλα αφεντικά του κυρίου Τσίπρα και να του δώσουν συγχαρητήρια ότι όλα πήγαν καλά στο Φόρουμ και θα σε στηρίξουμε και την επόμενη τετραετία. Και αυτοί οι ίδιοι παρακαλάνε για κανένα μήνα ακόμα στην εξουσία γλείφοντας και έρποντας.

Και ακριβώς από κάτω από τον ίδιο ιερό βράχο, στην πρώην πεδιάδα της Κωπαΐδας - γιατί σήμερα είναι ένας βούρκος - μια γυναίκα να προσπαθεί να βγάλει τα ζωντανά της στην πλάτη μέσα σε ένα γόνατο νερό. Και τα χρήματα να πηγαίνουν στους Δελφούς και όχι εκεί που πρέπει, στον πραγματικό μόχθο που παλεύει ο Ελληνας παραγωγός. Γιατί χρήματα υπάρχουν, απλά η κυβέρνηση τα δίνει εκεί που θέλει και εκεί που της αρέσει.

Μια Κωπαΐδα που αυτοί οι κύριοι έλεγαν, πάνω σε αγροτικές καρότσες, ότι είναι το περιβόλι των Αθηνών, κι αυτήν τη στιγμή είναι ένας βούρκος, βούρκος που πνίγει οικονομικά και ψυχολογικά κάθε Φθιωτό και Βοιωτό αγρότη. Και γνωρίζουμε όλοι στη Στερεά ότι μοιράζουν καθρεφτάκια αυτοί οι κύριοι, ότι πάνε όλα πάρα πολύ καλά στην Περιφέρεια, ότι έχουν κάνει έργα, και αυτήν τη στιγμή η Κωπαΐδα είναι μια λίμνη».

Αναφερόμενος εξάλλου στη νέα ΚΑΠ, ο Γ. Βάγκος σημείωσε πως «είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους μικρούς Ελληνες αγρότες, γιατί θα ισοσκελίσει σε όλα τα κράτη - μέλη την ίδια ενίσχυση. Δηλαδή, με λίγα λόγια, ό,τι θα παίρνει ο μέσος όρος των Ελλήνων αγροτών που είναι 30 - 33 στρέμματα, θα παίρνει και της Γαλλίας και της Πολωνίας που είναι πολλαπλάσια αυτών των στρεμμάτων, μέσο όρο η Πολωνία έχει 1.700 στρέμματα, αλλά δεν τα έχουν οι Πολωνοί αγρότες ούτε οι Γάλλοι, τα έχουν οι τεράστιες εταιρείες που είναι πίσω από αυτές. Με λίγα λόγια, προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, μαζί με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, να μας πετάξει έξω από τα χωράφια μας και να έρθουν αυτές οι εταιρείες να μας κάνουν εργάτες γης μέσα στα χωράφια, κάτω από 300 ευρώ το μήνα».

Οσον αφορά τους αγώνες των αγροτών, υπενθύμισε πως βρήκαν απέναντί τους, δίπλα στις κυβερνήσεις και τους βιομήχανους, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που «μας κατηγορούσαν ότι δυσκολεύουμε τις επιχειρήσεις να δουλεύουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν δουλειά οι εργάτες. Και να σερνόμαστε στα δικαστήρια με πανάκριβους δικηγόρους του ΣΕΒ και της Ενωσης Θεσσαλών Βιομηχάνων και να μας φοβερίζουν με δέκα χρόνια φυλάκιση και μάρτυρες κατηγορίας να είναι οι ίδιοι άνθρωποι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ».

«Τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας είναι σαν ένα αυτοκίνητο: Ουσιαστικά είναι από την ίδια αντιπροσωπεία, το ίδιο μοντέλο, απλά με διαφορετικό χρώμα. Οι πολιτικές που ακολουθούν είναι ίδιες, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», τόνισε ο Γ. Βάγκος και κατέληξε: «Από δω σας καλώ για καλό αγώνα. Ολοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ