Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«NOVARTIS»
Στη Βουλή ένα σκέλος της δικογραφίας

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε, χτες, σκέλος της δικογραφίας για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της «Novartis», για να ζητηθεί η άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας για να κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού στηρίζεται σε καταθέσεις μαρτύρων, σε τιμολόγια και σε έγγραφα δικογραφίας, όπως σημειώσεις χειρόγραφες υπαλλήλων και στελεχών της «Novartis» κ.λπ.

Στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παν. Πικραμμένο, Γιώρ. Κουτρουμάνη, Ευάγ. Βενιζέλο και Ανδρ. Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μέλλον. Ενώ συνεχίζεται η έρευνα για πέντε πολιτικά πρόσωπα, τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γ. Στουρνάρα, Δ. Αβραμόπουλο, Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Σαλμά.

Σε δήλωσή του ο Α. Λοβέρδος μιλά «για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών» και προσθέτει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων για αδικήματα σε βάρος του, συμπεριλαμβανομένου του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ