Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια ακόμα τριμερής με Κύπρο και Ιορδανία

Στη δεύτερη τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας στο Αμμάν συμμετείχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Οικονομίας Κ. Γιαννακίδη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσο.

Το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για «την αυξανόμενη δυναμική των τριμερών σχημάτων συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου» και για «ενίσχυση των σχέσεών μας με τον Αραβικό κόσμο».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε τη σημασία της «αναβάθμισης των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με την Ιορδανία, που αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή», ενώ εξήρε τη χώρα ότι αποτελεί «πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης και ανεκτικότητας».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, όπου κατά το Μέγαρο Μαξίμου «αναμένονται σημαντικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα», η Συρία και το Προσφυγικό, το Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ - Ιορδανίας. Ακόμα, «η διμερής και τριμερής οικονομική συνεργασία, κυρίως σε σχέση με έργα ανοικοδόμησης στη Συρία και το Ιράκ, και η συνεργασία στους τομείς εκπαίδευσης, οπτικοακουστικών, τουρισμού και Ενέργειας».

Παράλληλα με τη Σύνοδο, στην οποία υπογράφτηκε μνημόνιο μεταξύ των φορέων προώθησης επενδύσεων Ελλάδας και Ιορδανίας, πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό φόρουμ, με συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και επιχειρήσεων των τριών χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ