Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΜΑΣ
Το ΚΚΕ είπε έγκαιρα την αλήθεια στους αυτοαπασχολούμενους για την ΕΕ

Σε εκδήλωση της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ για αυτοαπασχολούμενους μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Σε εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική της ΕΕ για τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις», που οργάνωσε η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ στις 11 Απρίλη, μίλησε ο Θανάσης Τζίμας, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματός της για τους ΕΒΕ. Πριν από την ομιλία του ο Θ. Τζίμας συναντήθηκε με το προεδρείο του Επιμελητηρίου και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Στην ομιλία του ο Θ. Τζίμας τόνισε ότι μπροστά στις εκλογές, το ΚΚΕ απευθύνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μικρέμπορους, βιοτέχνες, επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους, που παλεύουν καθημερινά για να ζήσουν την οικογένειά τους, πνιγμένοι στα χρέη και τις καθημερινές υποχρεώσεις, και τους καλεί να μην ξεγελαστούν από τις υποσχέσεις για δήθεν μέτρα ανακούφισης, να μην πέσουν για μια ακόμα φορά στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων για «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και «ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες» της ΝΔ, αλλά αξιοποιώντας την πείρα τους να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες το μόνο κόμμα που σταθερά υπερασπίστηκε τις ανάγκες και τα αιτήματά τους, κόντρα στις αξιώσεις των μονοπωλίων, στις πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ.


Στη συνέχεια ανέλυσε κατευθύνσεις της ΕΕ αλλά και της «εθνικής στρατηγικής» για τους αυτοαπασχολούμενους, τις οποίες υπηρετούν η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και η Τοπική Διοίκηση, και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ δεν δίστασε να πει την αλήθεια στους αυτοαπασχολούμενους για την ΕΕ, ακόμα και ενάντια στο ρεύμα των ευρωπανηγυρισμών των προηγούμενων χρόνων. Αν και συχνά συκοφαντήθηκε γι' αυτή του τη θέση, δικαιώθηκε πλήρως, αφού η υπογραφή της ΕΕ είναι φαρδιά πλατιά σε κάθε μέτρο σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων.

Το ΚΚΕ δεν δίστασε να συζητήσει πλατιά με τους αυτοπασχολούμενους για την προοπτική των μικρών ατομικών επιχειρήσεων στο ρινγκ της ελεύθερης αγοράς, στον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, προκειμένου να τους προετοιμάσει για την ανάγκη η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους να πάρει χαρακτηριστικά ρήξης και σύγκρουσης. Γι' αυτή του τη στάση συκοφαντήθηκε, δέχτηκε σφοδρή επίθεση, είτε με το σκεπτικό ότι δεν έχει άμεσες προτάσεις, είτε γιατί - όπως λέγανε κάποιοι στους ΕΒΕ - "οι κομμουνιστές θέλουν να σας πάρουν τα σπίτια." Αποδείχθηκε όμως ότι τα σπίτια τα παίρνουν οι τράπεζες και η κυριαρχία των μονοπωλίων σαρώνει την αγορά, γεμίζοντάς τη λουκέτα».

«Το ΚΚΕ», συνέχισε, «απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους, ως εργαζόμενους ανθρώπους, χρήσιμους για την κοινωνία, που βασανίζονται κι αυτοί για την καθημερινή επιβίωση, δείχνοντάς τους τους δύο δρόμους ανάπτυξης που ανοίγονται μπροστά τους.

Τον ένα δρόμο, αυτόν της αργής και βασανιστικής καταστροφής, της καθημερινής ανασφάλειας, της εξαντλητικής δουλειάς με αβέβαια εισοδήματα, τον περπατούν και σήμερα. Η ίδια η ζωή δείχνει ότι όσο σκληρά και να προσπαθεί κάποιος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον οξυμένο ανταγωνισμό, με την κυριαρχία των μεγάλων στην αγορά.

Ο άλλος δρόμος είναι η σχεδιασμένη ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στη μεγάλη κοινωνικοποιημένη παραγωγή, στο κρατικό εμπόριο και τις υπηρεσίες. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή σ' αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που στηρίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος, αφού αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, μπορεί να εξασφαλιστεί ως κίνητρο της παραγωγής η κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ