Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ «ΑΝΤ1»
Χτίζει το... προοδευτικό μέτωπο με εκβιασμούς, ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές

Στο ρυθμό της σκανδαλολογίας, των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών και κυρίως των διαβεβαιώσεων προς το κεφάλαιο ότι ο ίδιος «μπορεί καλύτερα», κινήθηκε η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα χτες βράδυ στον «ΑΝΤ1».

Ο πρωθυπουργός επανέφερε το παραμύθι περί «καλύτερων ημερών» και «θυσιών του λαού που πιάνουν τόπο», επικαλούμενος αυτήν τη φορά την αποπληρωμή ενός μέρους του δανείου προς το ΔΝΤ και υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η «οικονομία υπεραποδίδει» και «έχουμε δεκάδες δισ. ρευστότητα», με «εχέγγυο» όλα αυτά το τσάκισμα του λαού.

Δείχνοντας ότι είναι γραμμένες στην «άμμο» οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που χαράσσει η κυβέρνηση, ερωτώμενος για το ότι υπουργοί της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που αποτάνθηκε στο ΔΝΤ είναι στην κυβέρνησή του, είπε πως... «η ζωή προχωρά» και πως «εκείνοι κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος», καθώς και ότι «όσοι κάνουν την αυτοκριτική τους, καταθέτουν και τη διαθεσιμότητά τους για να έχει η χώρα μια σταθερή προοδευτική πορεία».

Αλλωστε, μίλησε γενικά για μια ολόκληρη «διαδικασία αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με τις Πρέσπες καταλύτη, όπου εξαιτίας τους φτιάχνουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη», κόντρα και στον «μπαμπούλα» της ακροδεξιάς, που με την πολιτική της ταΐζει η κυβέρνηση, η οποία άλλωστε συγκυβερνά με στελέχη της.

Παράλληλα, προσθέτοντας ένα ακόμα εκβιαστικό δίλημμα προς το λαό, υποστήριξε ότι στις εκλογές το διακύβευμα θα είναι αν θα συνεχίσει η χώρα μια «ομαλή πορεία μέσα σε ασφαλές πλαίσιο ή θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή ελλειμμάτων και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και των θυσιών των πολλών», επιτιθέμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προτάσσει θα περιορίσει τις «κατακτήσεις των πολλών», που δήθεν υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, έσπευσε να διαφημίσει τις «επενδύσεις» που προχώρησαν επί ΣΥΡΙΖΑ (όπως της αμερικανικής ONEX στη Σύρο ή της γερμανικής «Fraport»), όπως και να πείσει τους «επενδυτές» ότι ο ίδιος τα έβαλε με ...θεούς και δαίμονες για να απλουστεύσει το νομικό πλαίσιο που βρήκε από τους προηγούμενους, το οποίο, όπως είπε, «είναι δύσκολο, περίπλοκο και δημιουργεί εμπόδια».

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μνημείο κοροϊδίας αποτέλεσαν και τα όσα είπε για τη μείωση του αφορολόγητου, την οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να ισχύσει από 1/1/2020 και την οποία η κυβέρνηση πάλι δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει στην τελευταία απόφαση του Γιούρογκρουπ, χρησιμοποιώντας το θέμα ως προεκλογικό χαρτί και λέγοντας ότι «το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο παραδέχτηκε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων κινείται στο ρυθμό της σκανδαλολογίας, όπως είπε, απαξιώνοντας την υπόθεση Πετσίτη, την ίδια ώρα που ο ίδιος εστίαζε στο «διαχρονικό σκάνδαλο» της «Novartis», αρνούμενος ότι κίνησε η κυβέρνηση τις διαδικασίες και κρύβοντας φυσικά το πραγματικό σκάνδαλο της Υγείας και του φαρμάκου - εμπορεύματος.

«Ευκαιρίες» βαθύτερης εμπλοκής

Σε άλλο σημείο, απαντώντας στο ερώτημα αν θα έχει πολιτικό κόστος από τη συμφωνία των Πρεσπών, την υπερασπίστηκε παραλληλίζοντας, μάλιστα, τη σύναψή της με το 3ο μνημόνιο - το οποίο υπερψήφισαν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις σε στρατηγική σύμπλευση - λέγοντας ότι ήταν και οι δύο «οι σωστές αποφάσεις για τη χώρα», ενώ παρέπεμψε στα οικονομικά οφέλη που αναμένονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους και στο γεγονός ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γείτονος, «αναβαθμίζοντας» έτσι το ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης σε ευρωατλαντικό χωροφύλακα στην ευρύτερη Βαλκανική.

Τέλος, για τα Ελληνοτουρκικά είπε ότι η κυβέρνηση δεν χαίρεται που η Αγκυρα απομακρύνεται από το «δυτικό - ευρωπαϊκό δρόμο». Οτι χρειάζονται διάλογος και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας, ειδικά καθόσον οι «εξελίξεις στην περιοχή είναι κοσμογονικές». «Αλλά», πρόσθεσε, «υπάρχει το στοιχείο αυτοπεποίθησης γιατί με την πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική μας στήσαμε τρίγωνα συνεργασίας με ισχυρούς παράγοντες στην περιοχή», σχήματα συνεργασίας που τρέχουν με τις ευλογίες των ΗΠΑ και μετατρέπουν το λαό μας και τους λαούς της περιοχής σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

«Ισως είναι για πρώτη φορά που η χώρα έχει πολύ αναβαθμισμένη παρουσία, τόσο αυξημένο κύρος στην περιοχή», κατέληξε παραπέμποντας και στο περιλάλητο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο αμερικανικό Κογκρέσο για την «ασφάλεια» και την «ενεργειακή συνεργασία» στην Ανατολική Μεσόγειο, αποσιωπώντας πως ό,τι προβάλλεται ως «ευκαιρία» για την αστική τάξη είναι κίνδυνος - θάνατος για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ