Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Θεαματική ανατροπή στις προεδρικές εκλογές

ΣΟΦΙΑ.-

Ο Γκεόργκι Παρβάνοφ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος μοιάζει έτοιμος να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν χθες, προηγείται ελαφρώς του Πέταρ Στογιάνοφ, ο οποίος προεκλογικά φερόταν να τον ξεπερνά κατά 20% στην πρόθεση ψήφου.

Η μεγάλη αποχή, αλλά και η δέσμευση του Παρβάνοφ να επικεντρωθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Βουλγαρίας - φτώχεια και ανεργία σαρώνουν, την ώρα που η κυβέρνηση του πρώην μονάρχη Συμεών καταφεύγει σε γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές - δημιούργησαν τις πιθανότητες γι' αυτήν τη διαφαινόμενη «μεγάλη έκπληξη». Ρόλο φέρεται να έπαιξε και η αντιπαράθεση Στογιάνοφ - Μπόγκομιλ Μπόνεφ (πρώην υπουργού των Ηνωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων και επίσης υποψήφιου Προέδρου) για την «κάλυψη της διαφθοράς», που εξελίχθηκε σε «πόλεμο πολιτικής λάσπης».

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μονομαχία Παρβάνοφ - Στογιάνοφ στο δεύτερο γύρο αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή και γίνονται προσπάθειες, τόσο από τις δεξιές, όσο και από τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις να επιστρατευτούν οι οπαδοί τους και να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ