Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ - ΕΕ η απόπειρα πραξικοπήματος

Σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη, όταν έγινε γνωστή η απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει κατηγορηματικά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και την επιβολή ως Προέδρου του Γκουαϊδό ή άλλου αχυράνθρωπου των ιμπεριαλιστών.

Η απόπειρα πραξικοπήματος είναι μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και ο λαός μας πρέπει να την καταδικάσει αποφασιστικά.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών

Σε νέα χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τη Βενεζουέλα αναφέρει: «Μετά από ένα 24ωρο εκκωφαντικής σιωπής, σχετικά με το εξελισσόμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, ήρθαν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, να επιβεβαιώσουν το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως "μεντεσέ" των Αμερικανών και της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταδικάζει την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθετεί κι όλους τους στόχους της λεγόμενης "αντιπολίτευσης", συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ, που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ' ένα "ήπιο πραξικόπημα" στη Βενεζουέλα. Αλλωστε, οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ - δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές - έχουν ήδη αναγνωρίσει τον αχυράνθρωπο των Αμερικάνων, Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της χώρας.

Τόσο οι θέσεις της ΝΔ όσο κι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος του βενεζουελάνικου λαού, αλλά και κάθε λαού, να αποφασίζει χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.

Ο ελληνικός λαός, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, χρειάζεται και τώρα να καταδικάσει την επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ στη Βενεζουέλα, μαζί και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ