Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Συνεχίζονται οι «αβάντες» στους φασίστες από δημοτικές αρχές

Τα «προοδευτικά» μέτωπα απέναντι στην ακροδεξιά και το φασισμό, που στήνουν με τα λόγια ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις, καταρρέουν με πάταγο, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην εγκληματική - ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ετσι, μετά από πολλά παρόμοια παραδείγματα σε διαπαραταξιακές επιτροπές, όπως σε Πέραμα, Δάφνη - Υμηττό, Χολαργό - Παπάγου, Κατερίνη κ.α., και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας απορρίφθηκε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος, καμία διευκόλυνση, από τον δήμο στη Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο.

Με προσχήματα και υπεκφυγές του τύπου «η Χρυσή Αυγή είναι στη Βουλή», «χρειάζεται γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου», «η σχετική εγκύκλιος δεν το προβλέπει» και άλλα τέτοια προκλητικά, όχι μόνο αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση αλλά ούτε καν την έθεσαν σε ψηφοφορία, όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βέροιας σημειώνει: «Τους ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση που λέει ότι "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει".

Πρωταθλητής στο "κοσκίνισμα" αναδείχτηκε ο κ. Μαρκούλης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια να υστερήσουν σημαντικά ούτε ο κ. Βοργιαζίδης, τωρινός δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ούτε και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ολοι μαζί στήριξαν την πρόταση του δημάρχου να σταλεί πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή».

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ανοχή στον Αλιμο

Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και στον Αλιμο Αττικής, όπου με προφάσεις όπως οι παραπάνω, η δημοτική αρχή κάλεσε και τους φασίστες στη διαπαραταξιακή σύσκεψη. Μάλιστα, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αλίμου του ΚΚΕ, μετά την παρέμβαση εκπροσώπων του Κόμματος, «για να μη δοθεί χώρος προβολής και προεκλογικό κιόσκι στη Χρυσή Αυγή, ο δήμαρχος, ως προεδρεύων της σύσκεψης, ανέχτηκε το ναζιστικό παραλήρημα - οχετό και τις απειλές για μηνύσεις του χρυσαυγίτη Μέξα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά ο μόνος που στήριξε την παραχώρηση χώρου στους χρυσαυγίτες ήταν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, που μέχρι πρότινος συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια φαίνεται πως όλοι, πλην του ΚΚΕ, άλλαξαν γνώμη και δεν τοποθετήθηκαν στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, που τελικά προώθησε την παραχώρηση χώρων στο δημοτικό «φερετζέ» της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στην «Ελληνική Αυγή»... «Εφτασε στο σημείο να φωνάζει υστερικά ο Μέξας ότι θα βάλει τη σημαία της Χρυσής Αυγής στο περίπτερο της "Ελληνικής Αυγής"και οι υπόλοιποι να το ανέχονται! Λες και έχει σημασία με ποιον τρόπο θα διαδίδουν τη ναζιστική τους προπαγάνδα οι υπόδικοι εγκληματίες!», αναφέρουν οι ΚΟ Αλίμου του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλαν αυτήν τη μεθόδευση και αποχώρησαν από τη σύσκεψη, καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων και συνδυασμών για «στάση στήριξης αλλά και ανοχής στους φασίστες».

Στην Τρίπολη

Την ανοχή, αν όχι στήριξη, που δείχνουν η δημοτική αρχή της Τρίπολης και οι παρατάξεις των «προοδευτικών» και «συντηρητικών» δυνάμεων στη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, καταγγέλλει η ΚΟ Τρίπολης του ΚΚΕ, με αφορμή τη διακομματική σύσκεψη με θέμα την παραχώρηση χώρων για την προεκλογική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη της Τρίτης 30/4, η εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά την έναρξη της συνεδρίασης, απαίτησε να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής που ήταν παρόντες, κάτι που αρνήθηκε ο γενικός γραμματέας του δήμου και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, κ. Καπόγιαννης. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ που και αυτοί αρνήθηκαν τον αποκλεισμό της ΧΑ, ενώ με τη στάση τους κάλυψαν την παρουσία των εκπροσώπων της οι υπόλοιποι παρόντες.

«Ολοι μαζί, δημοτική αρχή του κ. Παυλή, που στις επερχόμενες εκλογές στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι διάφοροι "προοδευτικοί" αλλά και "συντηρητικοί" αθωώνουν με τη στάση τους την εγκληματική - ναζιστική οργάνωση και της δίνουν βήμα να δηλητηριάζει το λαό της πόλης μας, στο όνομα μάλιστα της "δημοκρατίας"», σημειώνει η ΚΟ Τρίπολης του ΚΚΕ, καλώντας το λαό να βγάλει συμπεράσματα και υπογραμμίζοντας: «Η μόνη απάντηση στους ναζί, στο φασισμό και την ακροδεξιά είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ