Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Λαδώνεται» η μηχανή της προπαγάνδας

«Λαδώνεται» με γοργούς ρυθμούς η προπαγανδιστική μηχανή των ΗΠΑ που ακούει στο όνομα Χόλιγουντ. Μετά την πρώτη συνάντηση, πριν λίγες βδομάδες, μεταξύ εκπροσώπων των μεγάλων κινηματογραφικών εταιριών και του στρατού για την εξεύρεση «τρόπων ανύψωσης του ηθικού» του αμερικάνικου λαού, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συμβούλου του Μπους, Καρλ Ροβ, με εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, κατ' αρχήν, τα στούντιο να προχωρήσουν στη δημιουργία ταινιών για την ψυχαγωγία των στρατιωτών (και τη γρήγορη διανομή τους σε περιοχές όπου βρίσκονται αυτοί) και την παραγωγή τηλεοπτικών σποτ, που θα «καθησυχάζουν» το λαό. Η αμερικάνικη κυβέρνηση, θορυβημένη προφανώς από τις αντιδράσεις στη χώρα, θέλει την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, με στόχο να καταστήσει συνένοχή της την κοινή γνώμη για τις μαζικές δολοφονίες που διαπράττει στο Αφγανιστάν.

Αν και ο Ροβ είπε πως δε ζήτησε από το Χόλιγουντ να κάνει προπαγανδιστικές ταινίες υπέρ του πολέμου στο Αφγανιστάν, όμως, ο πρόεδρος της Ενωσης Αμερικανών Παραγωγών, Τζακ Βελέντι, δήλωσε ότι «μπορούμε να εξηγήσουμε στο κοινό ότι η Αμερική είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα του κόσμου. Εχει δώσει τροφή, ρουχισμό και στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα»!!! Για το πώς θα γίνει αυτό ...το «θαύμα», ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, οι παραγωγοί και τα στούντιο θα αποφασίσουν ποια εικόνα θα περάσουν στον κόσμο και ποιες ιστορίες θα αφηγηθούν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ