Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΠΑ
Συνέχεια στη διασπορά πανικού...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ο άνθρακας ως όπλο χημικού πολέμου κατά των Αμερικανών αποδείχτηκε φιάσκο. Η συντριβή του Αίρμπας της «Αμέρικαν Αιρλάινς» τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη αποδίδεται σε «στροβιλισμό αέρος»(!). Ομως τίποτα δε σταματά τους Αμερικανούς αξιωματούχους στην καλλιέργεια κλίματος πανικού, ώστε να χειραγωγούν τους Αμερικανούς πολίτες.

Ετσι, τη στιγμή που ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και οι οπαδοί του καταδιώκονται στο Αφγανιστάν και φέρονται να είναι «στριμωγμένοι», ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τομ Ριτζ και πάλι χτες προειδοποιούσε τους Αμερικανούς ότι «είναι πιθανόν να αποφασίσουν να πλήξουν και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες». «Φυσικά λαμβάνουμε υπόψιν μας αυτήν την πιθανότητα», πρόσθεσε ο Ριτζ απαντώντας στις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι τρομοκρατικές απειλές δε θα σταματήσουν με τη σύλληψη ή την ήττα του Μπιν Λάντεν.

Τέλος, ο Τομ Ριτζ δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι «να συλλάβουμε τον Μπιν Λάντεν και να εξαρθρώσουμε την οργάνωσή του, την "Αλ Κάιντα"»... και επίσης πως «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι, όταν ο Μπιν Λάντεν θα έχει συλληφθεί και η "Αλ Κάιντα" θα έχει εξαρθρωθεί, δε θα συνεχίσουμε να αναζητούμε κάθε τρόπο για να βελτιώσουμε την ασφάλεια στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ