Δευτέρα 3 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
«Οδηγίες» Τραμπ για Brexit και αρχηγό Συντηρητικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σε νέα ανοιχτή παρέμβαση για τις υποθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου προέβη το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τις ενδοαστικές κόντρες ενόψει Brexit, για να μεγιστοποιήσει πιθανά μελλοντικά οφέλη για τα αμερικανικά μονοπώλια.

Δήλωσε πως η Βρετανία θα πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τα 39 δισεκατομμύρια λίρες του «λογαριασμού διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ενωση και «να εγκαταλείψει» τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλλες δεν δώσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό που επιθυμεί. Παραχωρώντας συνέντευξη στους «Κυριακάτικους Τάιμς» πριν την επικείμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο, κάλεσε τον επόμενο Βρετανό πρωθυπουργό να στείλει τον... Νάιτζελ Φάρατζ, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του οποίου («Κόμμα του Brexit») σάρωσε στις ευρωεκλογές, να αναλάβει ρόλο διαπραγματευτή και να κάνει νέα παζάρια με την ΕΕ!

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sun», ο Τραμπ προώθησε και την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον για την αρχηγία των Συντηρητικών μετά την επικείμενη παραίτηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις 7 Ιούνη, λέγοντας: «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός».

Οι δηλώσεις Τραμπ αποδοκιμάστηκαν από τον αρχηγό των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, τονίζοντας πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλεχθεί όχι από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ούτε από τα 100.000 μη αντιπροσωπευτικά στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών, «αλλά από τον βρετανικό λαό μέσω γενικών εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ