Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγελία για το νέο εργατικό «ατύχημα» στο Μετρό

Οι προβληματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά με το νέο «ατύχημα» που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο αμαξοστάσιο, όταν υποχώρησε φράχτης και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του αναδεικνύει ότι στο κυνήγι των εργολάβων να βγάλουν κέρδος, να κατασκευάσουν πιο γρήγορα τα έργα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή. Και καλεί τους εργαζόμενους αγωνιστικά να υπερασπιστούν τη ζωή τους απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας για μέτρα υγείας και ασφάλειας, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται έως τώρα, με ευθύνη και της Επιθεώρησης Εργασίας, λόγω και ελλείψεων έμψυχου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ οι έλεγχοι που έχει διενεργήσει είτε δεν βρίσκουν κάτι "παράτυπο" είτε μένουν στα χαρτιά και δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Εργασίας που διαχρονικά δεν παίρνει μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι στους χώρους δουλειάς, ώστε να μην υποχρεώνονται οι οικοδόμοι να εργάζονται χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ