Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία της απεργίας

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής τη Δευτέρα 10/6, στις 4.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic». Το θέμα της Συνέλευσης είναι η προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει το Συνδικάτο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική, την Τετάρτη 19/6.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας! Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και "δουλεμπορικά" παντού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

«Οσο περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από τη δουλειά μας κάθε χρόνο, τόσο χειρότερες συνθήκες διαμορφώνονται για εμάς τους εργαζόμενους», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με απεργία.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφώσει, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα: Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απεργία και στην Κέρκυρα

Απόφαση για απεργία στις 19/6 και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο έχει πάρει και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Για την προετοιμασία της, καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/6, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο απαντούν με απεργία στην άρνηση της Ενωσης Ξενοδόχων να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την απόφαση της μαζικής συνέλευσης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «SUNSHINE» να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία στις 10/6 και 11/6, για μια σειρά από προβλήματα, μεταξύ των οποίων η καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας τους. Στην ίδια συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στις 19/6 μαζί με τους συναδέλφους τους από τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

«Ξεκίνησε η τουριστική χρονιά στα ξενοδοχεία και μετά από 8 χρόνια αλλεπάλληλων ρεκόρ κερδοφορίας για τους ξενοδόχους δεν ήρθε κανένα όφελος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους», σημειώνει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του. Στους χώρους δουλειάς, όπως καταγγέλλει, επικρατούν συνθήκες εντατικοποίησης, παραβίαση κλαδικής ΣΣΕ και ασύδοτη δράση των «δουλεμπορικών» γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, περιορισμός, ακόμα και κατάργηση, του ημίωρου υποχρεωτικού διαλείμματος στη μέση της βάρδιας με ταυτόχρονη παροχή τροφής, παράνομη εργασία κατά τις μέρες των ρεπό και πέραν του 8ωρου, «τις περισσότερες φορές χωρίς αμοιβή και με κλεμμένη πάντα την ασφάλιση». Δίπλα στα παραπάνω, ο Σύνδεσμος αναδεικνύει τη μετατροπή των ξενοδοχειακών μονάδων «σε φυλακές με μαντρότοιχους, φρουρούς, πληροφοριοδότες, κάμερες, συστήματα παρακολούθησης εικόνας και ήχου», την ίδια στιγμή που οι εργοδότες «δεν χαλάνε δεκάρα» για τη λήψη και τήρηση μέτρων ασφάλειας και την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων.

Ο Σύνδεσμος διεκδικεί: Υπογραφή τοπικής κλαδικής Σύμβασης με επιστροφή των απωλειών της τελευταίας 10ετίας και ανθρώπινους όρους εργασίας. Υποχρεωτική εφαρμογή των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων με έγκαιρη καταβολή μισθού σύμφωνα με τον νόμο, τήρηση του 5ήμερου και του νόμιμου ωραρίου, σταθερή εργασία. Προσλήψεις εργαζομένων και πρόβλεψη της ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού. Απαγόρευση των «δουλεμπορικών» γραφείων. Ξήλωμα όλων των εγκαταστάσεων παρακολούθησης των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε μαχητικό κλίμα οι εργαζόμενοι συζητούν για την οργάνωση της απεργίας (2024-02-21 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (2019-06-19 00:00:00.0)
Απεργούν την Τετάρτη σε Αττική και Κέρκυρα (2019-06-14 00:00:00.0)
Εντείνεται η απεργιακή προετοιμασία με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!» (2018-11-10 00:00:00.0)
Εντείνουν την προετοιμασία για την απεργία στις 14 Νοέμβρη (2018-10-24 00:00:00.0)
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις (2018-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ